Andımız, Irka Aidiyeti İfade Etmez

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Demokratikleşme Paketine bir tepki de Atatürkçü Düşünce Derneği Edirne Şubesi’nden geldi. Pakette yer alan andımızın kaldırılması ve kamu al

GÜNDEM 2.10.2013 23:43:00 0
 Andımız, Irka Aidiyeti İfade Etmez
ANDIMIZ DEVLETE BAĞLILIĞI İFADE EDER
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyuyla paylaşılan demokratikleşme paketinde andımızın kaldırılmasına, yine aynı pakette yer alan kamuda türban kullanımının serbest bırakılmasına ilişkin açıklamaların kabul edilemez olduğunu öne süren Atatürkçü Düşünce Derneği Edirne Şube Başkanı Ahmet Yürük, “Bazı kesimlerin 'Ne mutlu Türküm Diyene' ve 'varlığım Türk varlığına armağan olsun' sözlerinden rahatsız olmasını kabul etmemiz mümkün değil. Andımızın içeriği Vatana, Millete ve Devlete bağlılığı ifade eder. Irka aidiyeti ifade etmez” dedi.
 
HİÇBİR ZAMAN KABUL EDEMEYİZ
Öğrenci andında yer alan her sözün anlamında Türk Milli Eğitimi'nin amacı ve özünün yer aldığını söyleyen Yürük, “Andımız, hayatın her alanında doğru ve çalışkan olmamızı, küçükleri koruyup büyüklerimizi saymamızı öğütlüyor. Yurdumuzu, milletimizi, özümüzden çok sevmeyi, yükselmeyi ve ileri gitmeyi ülkü edinmemizi söylüyor. Mustafa Kemal Atatürk'ün açtığı yolda ve gösterdiği hedefe doğru durmadan yürümeyi, yeri geldiğinde varlığımızı Türk varlığına armağan etmemizi nasihat ediyor. Ülkemiz ve aydınlık geleceğimiz için en temel rehberlerden biri olan andımızın kaldırılmasını hiçbir zaman kabul edemeyiz" dedi.
 
AÇIKLAMALAR ANAYASAYA AYKIRIDIR
Alınan bu kararı, protesto edeceklerini ve andımızın yazılı olduğu afişi dernek binalarına asacaklarını ifade eden Yürük, “'Türkçeden başka hiçbir dilin, eğitim ve öğretim kurumlarında Türk vatandaşlarına ana dilleri olarak okutulamaz ve öğretilemez' şeklindeki anayasal düzenleme karşısında Başbakanın buna ilişkin açıklamalarının da Anayasaya aykırı, talihsiz açıklamalar olduğunu ifade ediyoruz. Kamu kurum ve kuruluşlarında kılık kıyafet düzenlemesiyle ilgili, türban yasağının kaldırılmasına ilişkin kararı ise; laik bir devlet olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin dinsel kurallar esas alınarak yönetilemeyeceğini, kamuda devlet memurlarına tanınan türban serbestisinin ülkemizde gitgide İslami bir hayat tarzının empoze edilmesinde önemli bir araç olarak kullanılacağını ve kamu görevlilerinin dinsel sembolleri kullandıkları takdirde vatandaşların onlardan eşit muamele görme konusunda endişeleri arttıracağını ve bu anlamda devlet otoritesini kullananların dinsel sembolleri kullanmamaları gerektiğini ifade ediyoruz" ifadelerini kullandı.
 
Haber / Kübra AŞIK