Malkara Meclisi Toplandı

Malkara Belediye Meclisi Ekim Ayı Olağan Toplantısı önceki gün saat 16.30’da Meclis Odası’nda Başkan Vekili Hasan Eğilmez Başkanlığı’nda gerçekleştirildi.

GÜNDEM 2.10.2013 23:15:00 0
 Malkara Meclisi Toplandı
DERECE DEĞİŞİKLİKLERİ KABUL EDİLDİ
Saygı duruşunda bulunulmasıyla başlayan toplantıda Yazı İşleri Müdürlüğü’nün Boş Kadrolarda Derece Değişikliği oybirliği ile karara bağlandı. Toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise Adnan Sungur adına kayıtlı tarım arazisinin, yol boyu hizmet alanı içinde ticari amaçlı tesis yapılması amacıyla imar planı uygulaması talebi görüşüldü. Buna göre Camiatik Mahallesi, Armutlu Avlusu Mevkii, 447 ada, 1 parseldeki 40bin 500 metrekare yüzölçümlü arsa ile Harman Avlusu Mevkii'nde 343 ada 5 parseldeki 124 bin 794 metrekare yüzölçümlü arsalarda Adnan Sungur’un talebi doğrultusunda imar planı uygulaması yapılması oybirliği ile kabul edildi.
 
TARLA SATIŞLARI KABUL EDİLDİ
Toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise ilçenin kuzeyinde Eski Keşan Yolu'nun paralelinde açılması planlanan yol için plan değişikliği yapılması konusu görüşüldü. Bahse konu yol, planda olmayıp kullanımda ihtiyaç halini aldığından yapılaşacak olan adadaki binaların servis almasını kolaylaştırmak adına 7 metrelik yol açılması gerektiği için İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün plan değişikliği talebi oybirliği ile karara bağlandı. Allışık Köyü ve Batkın Köyü Muhtarlıklarının tarla satış hakkındaki dilekçeleri de meclis tarafından kabul edildi.
 
MEZARLIK YOLU GÜZERGÂHI DEĞİŞECEK
Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün Proje ve Ar-Ge Birimi personeli Halil Burak Kunduracı’nın yurt dışı görevlendirilmesinin kabul edilmesi ile devam eden toplantıda daha sonra Zabıta Müdürlüğü’nün Taksi Durakları ve Taksi Taşımacılık Yönetmeliği’ne Ek Madde Uygulanması konusu görüşüldü. Zabıta Müdürlüğü’nün talebinin oybirliği ile kabulünün ardından Üçler Mezarlığı’ndaki mezarların korunmasını sağlamak maksadıyla yol genişliği değiştirilmeden yol güzergahında değişiklik yapılması hakkındaki İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün plan değişikliği talebi de oybirliği ile karara bağlandı.
 
ENCÜMENE YETKİ VERİLDİ
İlçenin güneyinde Cumhuriyet Caddesi'ni kesen Çifte Hamam Sokağı'nın sürekliliğinin sağlanması ve günümüz yerleşimlerinin ihtiyaçlarının karşılanabilmesi amacıyla yolun 7 metreden 10 metreye çıkarılması amacıyla plan değişikliği yapılmasına karar verilen toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün Sicil Birleştirme İşlemleri İçin Encümene yetki verilmesi hakkındaki yazısı görüşülerek karara bağlandı. Toplantının son gündem maddesinde ise İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün Kredi Talebi görüşülerek oy birliği ile karara bağlandı.
 
Haber / Kübra AŞIK