Belediyeden 306'ncı Akülü Sandalye

Çerkezköy Belediyesi dün saat 10.30’da yaptığı akülü tekerlekli sandalye yardımıyla bir engelli vatandaşı daha sevindirdi.

GÜNDEM 2.10.2013 00:40:00 0
Belediyeden 306
SİGARA YÜZÜNDEN BACAĞINDAN OLDU
Yaklaşık 4 ay önce ailesi ile birlikte Çerkezköy’e göç eden 48 yaşındaki Koçali Yağantekin, sigara yüzünden  bacağındaki bir damarın tıkanması nedeniyle sol bacağından oldu. İstasyon Mahallesi Üründül Sokak Muhsin Dedeoğlu Apartmanı’nda ikamet eden 3 çocuk ve 1 torun sahibi Yağantekin, Çerkezköy Belediyesi’nin yardımıyla dün akülü tekerlekli sandalye sahibi oldu.   
 
7 BİNE YAKIN ENGELLİ VATANDAŞIMIZ VAR
Koçali Yağantekin akülü sandalyesini Belediye Başkanı Ali Ertem’den teslim aldı. Çerkezköy Belediyesi’nin kendi dönemlerinde 306’ncı akülü tekerlekli sandalye yardımında bulunduğunu dile getiren Belediye Başkanı Ali Ertem, “Ülkemizin nüfusunun yüzde 10’unu engelli vatandaşlarımız teşkil ediyor. Bu demek oluyor ki ilçe merkezimizde yaklaşık 7 bine yakın engelli vatandaşımız var. Bunların 20’de 1’i yürüme engeli olan vatandaşlarımız” dedi. Bundan sonra hiç kimsenin tekerlekli sandalyeye ihtiyaç duymaması temennisinde bulunan Başkan Ali Ertem, “Fakat eğer ihtiyaç olursa Çerkezköy Belediyesi her zaman buradadır ve her türlü yardıma hazırdır” dedi.
 
İTİNALI BİR ÇALIŞMA BAŞLATTIK
Çerkezköy Belediyesi olarak engellilerin ulaşımını daha da kolaylaştırmak adına son yıllarda itinalı bir çalışma başlattıklarını kaydeden Ertem, “Bütün kaldırımlarımızı engellilerimizin ulaşımına uygun hale getirdik. Son 2 yıldır imar ruhsatı verdiğimiz binalarda engelli rampası ve asansörlerin engellilerin kullanımına uygunluğu şartını aradık. Kamu kurum ve kuruluşlarını da engelliler için gerekli düzenlemeleri yapmaları konusunda uyardık” diye konuştu.
 
Haber / Ahmet KILAVUZ