Girişimci Adaylarına Faizsiz Kredi Desteği

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası ve KOSGEB arasında imzalanan protokol kapsamında 30 kişiye 70 saatlik kurs sonunda 100 bin TL kredi imkanı sağlamak amacıyla Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi düzenlenecek.

GÜNDEM 1.10.2013 02:15:00 0
Girişimci Adaylarına Faizsiz Kredi Desteği
HAYIRLI OLSUN
Önceki gün saat 14.00’da düzenlenen imza törenine ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Akın, Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Seçkin, Tekirdağ Hizmet Merkezi Müdürü Özay Cebeci ile KOSGEB Çerkezköy temsilcileri katıldı. Anlaşmanın Çerkezköy’ün gelişmesine katkı sağlayacağını söyleyen Süleyman Kozuva, protokolün kursiyerlere, KOSGEB ve ÇTSO üyelerine hayırlı olmasını temenni etti.
 
YENİ GİRİŞİMCİLERİ DESTEKLİYORUZ
Konuşmasına ÇTSO yönetimine teşekkür ederek başlayan KOSGEB Tekirdağ Hizmet Merkezi Müdürü Özay Cebeci, iş kurmak isteyen 30 kişiye 70 saati kapsayan bir eğitim sonunda sertifika verileceğini belirtti. Kursiyerlerin iş fikri sahibi kişilerden oluşmasını isteyen Cebeci, “Biz yeni girişimcileri destekliyoruz. Çerkezköy’de iş kurmak isteyen girişimciler var. Yeni işletmelerin kurulması, mevcut yürüyen işletmelerin daha bilinçli, verimli çalışmalarının teşvik edilmesine ilişkin çalışmalar yapıyoruz” dedi.
 
SAĞLIKLI İŞLETMELERİN KURULMASINI AMAÇLIYORUZ
Finansal anlamda yeterli kaynağı olmayan fakat yeni iş kurmak isteyen kişiler için bu çalışmayı yapacaklarının altını çizen Cebeci, “Yeni kurulan işletmelerinin yüzde 80’i beş yıl içinde yok oluyor. KOSGEB finansmanı ile birlikte burada daha sağlıklı ve bilinçli işletmelerin kurulmasını amaçlıyoruz” dedi. Verilecek kredinin faizsiz olacağına dikkat çeken Cebeci, “İş kurma eğitimi sonrasında 30 kişiye kredi vereceğiz. Bu kredinin miktarı 100 bin TL’dir. Yüzde 30’u hibe olup, kalan yüzde 70’i ise 2 yıl ödemesiz şeklinde olacaktır. İşlerini kurmuş olan kişiler, iki yıldan sonra kredinin geri ödemesine başlayacaklar. 3 ay ara ile 8 taksit şeklinde kredinin geriye dönüşü sağlanacak” diye konuştu. Müracaatların tamamlandığını ifade eden Cebeci, “İki grup halinde listeler oluşturuldu. Eğitimlerimiz 7 Ekim’de başlayıp, 25 Ekim’de sona erecek. Toplam dokuz iş günü olacak eğitimlere kursiyerlerin eksiksiz katılması tavsiye ediyoruz” dedi.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ