İlk Türbanlı Aday MHP’den Çıktı

Milliyetçi Hareket Partisi Zonguldak Kilimli Belediye Başkanlığı’na Hülya Akdeniz'i aday gösterdi. Hülya Akdeniz’i diğer Belediye Başkan Adaylarından ayıran özelliği ise Türkiye’nin ilk türbanlÄ

GÜNDEM 1.10.2013 01:47:00 0
 İlk Türbanlı Aday MHP’den Çıktı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 2014 yerel seçimleri öncesi belediye başkan adaylarının 252'sini Ankara Arena Spor Salonu'nda tanıttı. En çok ilgiyi ise, Zonguldak Kilimli’den aday gösterilen türbanlı Belediye Başkan Adayı Hülya Akdeniz çekti. Böylece MHP, AK Parti'den önce türbanlı bir adayı seçim yarışına sokmuş oldu.
 
MHP ANKARA’DA KARAKAYA İLE YARIŞACAK
Bir süredir kulislerde ismi geçen Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya'nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı’nı açıklayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Adana'da ise oldukça sevilen Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ile yarışa girecek. Bahçeli, Antalya'da da merkez sağdan bir ismi, eski DYP'li, MYK üyesi Kemal Çevik'i aday gösterdi. TBMM İdare Amiri Ali Uzunırmak memleketi Aydın'dan aday gösterilirken, Kütahya Milletvekili Alim Işık da Kütahya Belediye Başkan adayı olarak listede yer aldı.
 
FORMASINI GİYDİĞİ ŞEHRE BAŞKAN ADAYI OLDU
Balıkesir'de mevcut Belediye Başkanı İsmail Ok ile yoluna devam etme kararı alan MHP, Kocaeli'nde eski futbolcu, MYK üyesi Saffet Sancaklı'yı aday gösterdi. Mersin'de Burhanettin Kocabaş ve Ordu'da da MHP eski Milletvekili Cemal Enginyurt Belediye Başkanlığı için aday gösterilen isimler oldu. MHP'nin açıklanan adayları arasında üç kadın da yer aldı. En çok ilgiyi ise, Zonguldak Kilimli Belediye Başkan Adayı gösterilen türbanlı Hülya Akdeniz çekti. MHP'nin engelli adayı Arif Yener ise Burdur Çeltikçi'den aday gösterildi.
 
İŞTE MHP’NİN BELİRLENEN ADAYLARI
 Adana için Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Ankara için MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, Antalya için MYK üyesi Kemal Çelik, Aydın için TBMM Meclis İdare Amiri Ali Uzunırmak, Balıkesir için İsmail Ok, Kocaeli için MYK üyesi Saffet Sancaklı, Mersin için Burhanettin Kocamaş, Ordu için Cemal Enginyurt, Manisa için Cengiz Ergün, Aksaray için Rıfkı Karabatak, Bartın için Cemal Akın, Bayburt için İdris Aydın, Burdur için Nadir Özcan, Çankırı için Hakkı Yalçın, Giresun için Orhan Erzurum, Gümüşhane için Mustafa Canlı, Isparta için Yusuf Ziya Günaydın, Kırklareli için Derya Bulut, Kilis için Hasan Mısırlıgil, Kütahya için Alim Işık ve Osmaniye için Kadir Kara aday gösterildi.
 
Haber / Ahmet KILAVUZ