Kapaklı Müftülüğü’ne Kotan Atandı

İlçe kurulumu aşamasında hızlı bir şekilde yol alan Kapaklı, birçok mülki amirin yanında müftüsüne de kavuştu. Kapaklı Müftülüğü’ne atanan Ali Kotan, ilk vaazını dün Kapaklı

GÜNDEM 27.09.2013 23:15:00 0
 Kapaklı Müftülüğü’ne Kotan Atandı
Tekirdağ’ın Büyükşehir olmasının ardından ilçe statüsüne yükselen Kapaklı’da İlçe Müftülüğü görevine 6 yıldır Tekirdağ Müftü Yardımcılığı görevini yürüten Ali Kotan atandı. 
 
10 YAŞINDA HAFIZLIĞI BİTİRDİ
Kapaklı’nın ilk Müftüsü Ali Kotan, yeni görevine başladı. 1950 Erzurum doğumlu olan Ali Kotan, hafızlığını 10 yaşında bitirdikten sonra ortaokul ve İmam Hatip Lisesi’ni dışarıdan okudu. 20 yaşına kadar medrese usulü, dini ilimleri tahsil eden Kotan, askerlik görevinden sonra üniversite sınavına girerek Erzurum İslam Enstitüsü’nü, daha sonra da Samsun İlahiyat Fakültesi’ni bitirdi. Kotan,  İlahiyat Fakültesi’nden mezun olduktan sonra Diyanet işleri başkanlığının değişik hizmetlerinde bulundu.

 
 
37 YILLIK MÜFTÜ
37 yıllık müftü olan Kotan, sırasıyla Samsun Isparta, Eskişehir ve Edirne’nin ilçelerinde müftülük görevi yaptı.  6 yıl Tekirdağ İl Müftü Yardımcılığı görevinde bulunan Kotan, Tekirdağ’ın Büyükşehir olması sonrasında Kapaklı Müftülüğü’ne atandı. 27 Eylül Perşembe günü görevine başlayan Kotan, ilk vaazını Kapaklı Şehitler Camii’nde verdi. Yeni görevi hakkında bilgiler veren Kotan,  Kapaklı’nın ilçe olmasının hayırlı uğurlu olması temennisinde bulunarak, “Tekirdağ’ın Büyükşehir,  Kapaklı’nın ilçe olması hasebiyle Kapaklı’da Müftülük kurulumu ve kurumun faal hale getirilmesi ile görevlendirildim” dedi.
 
ŞEHİTLER CAMİİ ALT KATI MÜFTÜLÜK BİNASI
Müftülük Binası’nın, Şehitler Camii’nin alt katında kurulacağını sözlerine ekleyen Kotan, binada gerekli tadilat yapıldıktan sonra, Müftülük Binası olarak hizmete açılacağını ifade etti.   Müftü Kotan, Kapaklı’nın ihtiyacını karşılayacak bir Müftülük Binası yapım çalışmalarının da halkla el ele verilerek gerçekleştirilebileceğini sözlerine ekledi.
 
Haber / Asim YAVUZ