Hayatı Paylaşmak İçin Engel Yok

Zübeyde Hanım Anaokulu öğrencileri topladıkları mavi kapakları dün sat 11.00’da Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi’ne teslim ettiler. Kendilerini karşılayan Dernek Başkanı Hayrettin Ç

GÜNDEM 27.09.2013 22:53:00 0
 Hayatı Paylaşmak İçin Engel Yok
Zübeyde Hanım Anaokulu öğrencileri, topladıkları mavi kapakları öğretmenleri ve Okul Müdürü Sebahat Uslu ile birlikte Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi üyelerine teslim ettiler.
 
50 KG KAPAK TOPLADILAR
Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi’ne 50 kilogram mavi kapak teslim eden minikler, yaptıkları örnek davranışın mutluluğunu objektiflere poz vererek yaşadılar. Minikler, ‘Engelsiz yaşam için el ele’,  ‘Hepimiz yarının engelli adaylarıyız’, ‘Hayatı paylaşmak için engel yoktur’ ve ‘Engelliler toplumun aynasıdır’ yazılı pankartlar taşıdılar. Kendilerini karşılayan TSD Çerkezköy Şubesi Başkanı Hayrettin Çetinkaya, örnek davranışları nedeni ile miniklere teşekkür etti. Çetinkaya yaptığı konuşmada, engelli olmayı kendilerinin istemediğini, her şeyin insan iradesi dışında geliştiğini belirterek, “Bir zamanlar bizde sizin gibi koşup oynayan birileriydik. Küçücük bir kaza, yanlış bir hareket, sakat kalmamıza neden oldu. Sakat kaldığımız için hayata küsmedik. Toplumun içinde olmamız gerektiğine inandık” diye konuştu.
 
KAMPANYAYI BİZ BAŞLATTIK
Derneğin kuruluşunun sıkıntılı olmasına rağmen, sonradan engelli insanları bir arada toplamaya vesile olması nedeni ile mutlu olduğunu ifade eden Çetinkaya, “Mavi kapak kampanyasını ilk kez biz başlattık. Kampanyamız daha sonra dalga dalga ülkemizin bütün şubelerine yayıldı. Şimdi her şubemiz, sizin gibi örnek davranışlar sonucunda toplanan mavi kapaklar sayesinde üyelerine tekerlekli sandalye vererek, onların sokağa çıkmalarına imkân tanımaktadır. Siz bu gün, bir insanın yürüyebilmesine imkân tanımış oldunuz. Bu örnek davranışınız nedeni ile sizleri kutluyorum” ifadelerini kullandı.

PAYLAŞMAYI ÖĞRENİYORLAR
Zübeyde Hanım Anaokulu Öğretmeni Nesli Yıldız’da iki yıl boyunca devam eden mavi kapak toplama kampanyasında velilerin de kendilerine yardımcı olduğunu belirtti. Yıldız, “Zübeyde Hanım Anaokulu olarak değerler eğitimi kapsamında eylül ayı içerisinde ele aldığımız ‘paylaşma’ konusu üzerine 198 öğrencimizden 36 öğrencimizle sakatlar derneğine hem hayırlı olsun dileklerinde bulunmak, hem de çalışmalarına katkıda bulunarak, çocuklarımıza yardımlaşma ve paylaşma duygularını aşılamak adına sizleri ziyaret etmiş bulunuyoruz” dedi. Okul Müdürü Sebahat Uslu da Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi üyelerine çikolata ve pasta ikram etti.
 
Haber / Asim YAVUZ