Öztrak Açtı Ağzını Yumdu Gözünü

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, TBMM’de yaptığı basın toplantısında, taraftar gruplarına yönelik yapılan operasyonları sert sözlerle eleştirdi. Operasyonun Spor Bakanı Suat Kılıç

GÜNDEM 27.09.2013 22:38:00 0
Öztrak Açtı Ağzını Yumdu Gözünü
TÜİK rakamlarına göre 2012 Türkiye’sinde gelirin en çoğunu ve en azını alan yüzde 10’luk iki dilim arasındaki gelir farkının 12 katı bulduğunu belirten Öztrak, 2012’de gelirden en az pay alan dilimdeki ailelerin aylık 504 TL ile yaşama tutunmaya çalıştığını, gelirden en fazla pay alan dilimdeki ailelerin aylık ortalama gelirinin ise 6 bin 44 TL olduğunu söyledi.
 
MAJESTELERİNİN OFİSİNDEN YENİ TALİMATLAR ALMIŞ
Türkiye’nin korku ve vehimler üzerinden ülkeyi yönetmeye çalışan bir iktidarla karşı karşıya olduğunu söyledi. Ak Parti’nin bu strateji çerçevesinde her gün yeni bir taktik uyguladığını belirten Öztrak, “Taksim’deki protestolara katılan taraftar gruplarına yapılan operasyonlardaki göz altıları, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın Beşiktaş-Galatasaray derbisindeki olayların ardından gözaltına alınanların dün serbest bırakılmasından sonra sarf ettiği “gözaltına alınanlar maalesef tutuklanmadı” ifadelerinin hemen ardından gelmesi gerçekten ilginçtir. Kolluk kuvvetleri anlaşılan majestelerinin ofisinden yeni talimatlar almış” değerlendirmesinde bulundu.
 
ESNAF NEDEN BORCUN ALTINDA EZİLİYOR
İktidarın ekonomiyi yönetmekten vazgeçip, kendinden farklı herkesi susturmak için siyasi risk yaratan eylem ve işlemlerin içine girdiğini söyleyen Öztrak, “Sandıktan çıkan Hitler’in de, Musolini’nin de benzer taktikler izleyerek diktatörleştiklerini gördük. Bunları bu noktaya getiren halkın bu taktiklere kanması veya korkarak sessiz kalmasıdır” uyarısında bulundu. Vatandaşların iktidarın her türlü söylem ve işlemini sağduyu süzgecinden geçirerek sorgulaması ve demokratik protesto hakkını kullanması gerektiğini belirten Öztrak, bu durumun vatandaşların ekonomik refahlarıyla da sıkı sıkıya ilgili olduğunu kaydetti. Esnafın borçları nedeniyle büyük sıkıntılar çektiğini, belirten Öztrak, “Sürekli faizleri düşürmekle övünen Başbakan, düşen faize rağmen esnaf neden borcun altında eziliyor, bunu ekonomiden sorumlu bakanlarına bir zahmet soruversin” dedi.
 
FATURA FAKİRE ÇIKTI
2009 yılında ekonomide yaşanan yüzde 4.8’lik daralmayla zengin ile yoksul arasındaki makasın 13 kata kadar çıktığını belirten Öztrak, bu durumun krizlerin toplumun en kırılgan ve en yoksun kesimlerini daha sert çarptığını gösterdiğini belirterek, “Türkiye’nin ortalama büyüme hızı 2010-2011’de yüzde 9 olmasına karşın; bu büyüme paylaşımda adaleti çok da olumlu etkilememiş. Bu dönemdeki büyüme fakire, fukaraya pek yaramamış ama dolar milyarderlerine yenileri eklenmiş” dedi.  Uluslararası karşılaştırmaların da Türkiye’de gelirin adaletli paylaşımı konusundaki sorunları gösterdiğini söyleyen Öztrak, “Ortanca gelirin yüzde 60’ının altında kalanların yoksul sayıldığı sınıflamaya göre, 2012’de yoksul sayısı 172 bin kişi artarak 16 milyon 741 bin kişiye ulaştı” diye konuştu.
 
MİTİNGE DAVET ETTİ
Konuşmasında, vatandaşları CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla yapılacak Tarım Mitingi’ne davet eden Öztrak, “Geçtiğimiz yıl kilosuna 1,5 TL verilen ayçiçeğinin fiyatı şu anda 93 kuruş ile 1,1 lira arasında değişiyor. Trakya’daki tüm vatandaşlarımıza sesleniyorum. Tarlana sahip çıkmak istiyorsan, vatanına sahip çıkmak istiyorsan, geleceğine sahip çıkmak istiyorsan bayrağını da al Lüleburgaz’da saat 14:00 ’daki çiftçi mitingimize gel. Gel ki sesin gür çıksın, diri çıksın; AKP seni dinlemek zorunda kalsın” diye konuştu.
 
Haber / Kübra AŞIK