Ambalaj Atıkları Çöp Değildir

Kapaklı Belediyesi ve TÜKÇEV işbirliğinde önceki gün saat 10.00’da düzenlenen seminerde Yıldızkent Ortaokulu öğrencileri ‘Ambalaj Atıkları Geri Kazanım Projesi’ hakkında bilgilendirildi.

GÜNDEM 26.09.2013 21:50:00 0
 Ambalaj Atıkları Çöp Değildir
BEDELSİZ VERMEKLE YÜKÜMLÜDÜR
Yıldızkent Ortaokulu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen seminere Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Serat ve Serpil Sevgi, İlçe Milli Eğitim Müdürü Suat Yüksel, Okul müdürü Önder Ayaz ile birlikte öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Ambalaj Atıklarının Kontrol Yönetmeliği hakkında öğrencilere bilgi veren Safa Şen, “Apartman site yönetimleri, okullar, üniversiteler, oteller, lokantalar, büfeler, şehirlerarası otobüs terminalleri, demiryolu istasyonları, limanlar, sağlık kuruluşları, spor kompleksleri, marketler, satış noktaları, iş ve alışveriş merkezleri, stadyumlar gibi ambalaj atığının oluştuğu benzeri yerler, ambalaj atıklarını oluştuğu noktada belediyenin toplama sistemine bedelsiz vermekle yükümlüdür” ifadelerini kullandı.
 
ÖĞRENCİLERİN DE SORUMLULUKLARI VAR
Ambalaj atıkları ile ilgili öğrencilerin de sorumlulukları olduğunu söyleyen Safa Şen, “Kullandığınız ürünlerin ambalaj atıklarını çöpe atmayın. Evde evsel çöpten ayrı bir torba içerisinde biriktirin. Konutlarınızda veya işyerlerinizde bulunan ambalaj atıklarını atık kutularına bırakın. Ambalaj atık kutularında biriktirdiğiniz ambalaj atıkları, ambalaj atıkları toplama aracı ile size bildirilen günlerde sitelerinizden toplanacaktır. Ambalaj atıkları toplama sistemi, ambalaj atık kutusu, ambalaj atık konteynırı ve kumbaralardan oluşmaktadır” dedi. Konferans sonunda Kapaklı Belediyesi Çevre Mühendisi Hüseyin Özel ve belediye personelleri tarafından öğrencilere, kitapçık ve geri dönüşüm ile elde edilmiş malzemeler verildi.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ