Geleneklere giden yolda el ele

Kırklareli Belediye Başkanlığı ve Ruen Belediye Başkanlığı’nın ortaklaşa yürüttüğü 'Geleneklere Giden Yolda El Ele' projesi tanıtıldı.

GÜNDEM 26.09.2013 09:51:00 0
Geleneklere giden yolda el ele
GÖLGE OYUNU ÖĞRETİLDİ
Proje kapsamında Bulgaristan Ruen'den 32'si genç toplam 38 kişinin katıldığı etkinliklere Kırklarelili gençlerinin ilgisi de büyük oldu. Kırklareli ve Ruen gençleri projelerini halka tanıtmak adına Kırklareli sokaklarında, pankart ve yaptıkları çalışmalarla renkli bir yürüyüş yaptılar. Kırklareli'ne gelen misafirlere Türk ve Kırklareli kültürünü yansıtan Boza ikram edilip, Bozanın yapım aşamalarını görmek için Boza İmalathanesi gezilirken, 20-23 Eylül 2013 tarihleri arasında gerçekleşen etkinliklerde Kültür Atölyesinde, Bulgaristan ve Türkiye'den katılan öğrencilere Karagöz-Hacivat Kültürü ve Gölge Oyunu öğretildi.
 
YAŞAYAN İNSAN HAZİNESİ
UNESCO'nun "Yaşayan İnsan Hazinesi" unvanına layık gördüğü Tacettin Diker, Gölge Oyununun gelişmesi için yeni, okumuş, kültürlü insanların yetişmesi gerektiğini kaydetti. Öğrenciler ise Türkiye'nin yaşayan efsanesi Tacettin Diker'den Gölge Oyunu seyretme şansını yakaladı. Ayrıca Türk Ulusal Ajansı eğitmeni Bahadır Ülgen'in de katıldığı etkinliklerde Avrupa Birliği fırsatları ile ilgili bilgiler verildi. 

Haber / Ragıp KARDEŞ