Onların “Kaderi” Yalnızlık Değil

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamalara göre Tekirdağ’da otuz yılda 7 olan Koruyucu Aile sayısı, 9 ayda yapılan çalışmalar neticesinde 25’e yükseldi.

GÜNDEM 25.09.2013 21:04:00 0
Onların “Kaderi” Yalnızlık Değil
ÇOCUKLAR HER ZAMAN ŞANSLI OLAMAYABİLİR
Sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir toplum kapsamında ülkenin en değerli varlıklarının çocuklar olduğunu belirten Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkilileri, “Ancak çocuklar her zaman şanslı olarak hayatını sürdüremez. Bazı aileler sosyal sorunları nedeniyle çocuklarının gereksinimini karşılayamaz hale gelebilmektedir. Ailelerinin yanında kalamayan bu çocuklara hayatlarını düzenli bir şekilde geçirebilmeleri için Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü çatısı altında ve Koruyucu Aile kapsamında ailelerinin durumlarını düzeltinceye kadar sağlıklı ve huzurlu bir ortam sağlanmaktadır. 25-65 yaş arasında ve evinde en az bir kişinin sosyal güvencesi olan her aile koruyucu aile olabilir” açıklamalarında bulundu.

9 AYDA 26 ÇOCUK KORUYUCU AİLELERE VERİLDİ
Çocuklara sahip çıkılmamasının toplumun kanayan bir yarası olduğunu söyleyen yetkililer, “Bu yaraların sarılabilmesi için bütün yarış haline gelen Koruyucu Aile çalışmaları ile birçok ailenin yaşamına dokunulmaktadır. Koruyucu aileler sayesinde Çocuk Yuvalarında, Kız Yetişme Yurdunda ve Erkek Yetiştirme Yurdunda aile ortamına hasret kalan çocukların yuva özleminin giderilmesi sağlanmıştır. Mevcut Koruyucu Aile sayısı geçmiş yıllarda çok az iken 2013 yılında Koruyucu Aile sayısı 25’e, Koruyucu Aile’ye verilen çocuk sayısı ise 26’ya yükseldi. 30 yılda 7 çocuğumuz Koruyucu Ailede iken son dokuz ayda 26 çocuğumuz Koruyucu Ailelerde mutlu ve huzurlu bir şekilde hayatlarını geçirmektedir” ifadelerini kullandı.
 
KADER BİZİM KADERİMİZ
Bu güzel işe gönül veren ailelerden biriside Çınar ailesi oldu. Kadir ve Şennur Çınar, öğretmen olan iki oğullarını da evlendirdikten sonra bir arayış içinde olduklarını ve bu arayış sonrasında Kader’e koruyucu aile olmaya karar verdiklerini belirtti. Koruyucu aile olmaya bir günde karar veren Çınar çifti hayatlarının en doğru kararını verdiklerini kaydetti. Farklı zamanlarda Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nü ziyaret eden Şennur Çınar ve Kadir Çınar birbirlerinden habersiz Kader’e koruyucu aile olmak istedi. Çınar çifti, “Koruyucu ailesi olmak istediğimiz kızın oğlumuzun ismi ile aynı olan Kader olması bizim için çok farklı bir duygu. Kader bizim kaderimiz. Onu çok istedik ve kızımızı çok seviyoruz” açıklamalarında bulundu.    
 
Haber / Gülay Yiğit SEZEN