Açılışta Çerkezköy’ü Temsil Ettiler

Halkalı Gümrük Müdürlüğü Yeni Tesisleri'nin (Lojistik Merkezi) temel atma töreni önceki gün yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

GÜNDEM 20.09.2013 21:32:00 0
Açılışta Çerkezköy’ü Temsil Ettiler
ÇTSO’DA HAZIR BULUNDU
Yap-İşlet Devret modeli ile Büyükçekmece'de yeniden inşa edilecek olan Halkalı Gümrük Müdürlüğü Tesisleri'nin (Lojistik Merkezi) temel atma töreni önceki gün yapıldı. Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, milletvekilleri, bürokratlar ile oda ve borsa başkanlarının katıldığı temel atma töreninde Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi de hazır bulundu.
 
FAYDALI BİR İŞ İÇİN BİR ARAYA GELDİK
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu temel atma töreninde yaptığı konuşmada bugünün Türk iş dünyası ve dış ticareti açısından önemli bir gün olduğunu belirterek, "Biz hep 'insanların en hayırlısı insanlara en faydalı olandır' buyruğu uyarınca yaşadık. Bugün de özel sektörümüze, dış ticaretimize ve Türkiye'ye faydalı bir iş için bir araya geldik. Halkalı Gümrüğü'nü Büyükçekmece'ye taşıyoruz. Sayın Bakanımızın öncülüğünde hayırlı bir iş yapmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz" diye konuştu.
 
64 BİN 676 METREKARE KAPALI ALANDA HİZMET VERECEK
Tesisin, 2014 Mart ayında tamamlanmasının planlandığını kaydeden TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, “Tesisimiz 215 bin 834 metrekare gümrüklü alanda, 64 bin 676 metrekare kapalı alanda hizmet verecek. Tesiste; x-ray araç ve kargo tarama sistemleri, plaka okuma sistemleri, kartlı geçiş sistemleri, kapalı devre kameralar ile elektronik kantarlar bulunacak” ifadelerini kullandı.
 
YEMEKTE BİR ARAYA GELDİLER
Halkalı Gümrük Müdürlüğü Tesisleri'nin (Lojistik Merkezi) temel atma töreninin ardından, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve törene katılan tüm Oda ve Borsa heyetleri ile beraber Silivri’de bulunan Garden Restaurant’ta, birlik ve beraberlik içinde bir öğlen yemeği yendi. Gümrük ve Turizm İşletmeleri AŞ'nin Temel Atma Töreninde, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Mehmet Danyeli, İsmail Akın, Meclis Başkanı Taha Ülker, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Meclis Üyeleri de yer aldı.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ