Adan, “Hükümet Önce Türkiye’nin Güvenliği’ni Düşünsün”

Bir dizi ziyaret için Tekirdağ’a gelen ve Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası’nda basın toplantısı düzenleyen Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, 'Ortadoğu ve İslam toplumları

GÜNDEM 20.09.2013 20:54:00 0
Adan, “Hükümet Önce Türkiye’nin Güvenliği’ni Düşünsün”
İSLAM TOPLUMLARI FELAKETLERE MAHKÛM OLMUŞTUR
Son zamanlarda Türkiye'nin iç ve dış meselelerinin ağırlaştığını ve ülkeyi zora soktuğunu savunan Celal Adan, “Türkiye'nin komşu ülkelerindeki iç karışıklık ve anlaşmazlığı kritik bir seviyeye geldi. Ortadoğu'da dirlik ve güvenlik kalmadı. Askeri darbeler, iç savaşı aratmayacak görüntüler, her gün yaşanan katliam ve saldırılar, elbette Türkiye'yi de yakından ilgilendirmektedir. Hakikaten de Ortadoğu kangrene dönüşmüş, İslam toplumları felaketlere mahkum olmuştur. Irak'ta her gün bombalar patlamaktadır. Mısır'da darbeciler can almakta, insanlık değerlerine kast etmektedir. Suriye ise meçhule doğru hızla sürüklenmektedir" diye konuştu.
 
BAŞBAKAN, ANKARA'NIN GERÇEKLERİNE DÖNMELİDİR
Türkiye'ye komşu coğrafyaların kan deryası, bomba diyarı ve barut fıçısı haline geldiğini söyleyen Celal Adan, "Ortadoğu ve İslam toplumlarının hazin durumunun sorumlusu sömürgeci güçlerden başkası değildir. Kimyasal silah kullanılmasından, otoriter yönetimlerden ve şiddet vakalarından şikayetçi olan küresel güçler önce aynaya bakmalı ve öz eleştiri yapacak cesareti sergilemelidir. Hükümetin düşünmesi gereken önce Türkiye'nin güvenliği ve esenliğidir. Başbakan, Ankara'nın gerçeklerine dönmelidir. Sorumlu ve vakarlı bir siyasetçi duruşu sergilemelidir” ifadelerini kullandı.
 
KARDEŞLİĞİMİZ AĞIR HASAR GÖRMÜŞTÜR
Biteceği söylenen terörün güç toplayarak tehditlerini arttırdığını ileri süren MHP Genel Başkan Yardımcısı Adan, “’İyi şeyler olacak' denilerek atılan yapay adımların samimiyetsiz çıkışların, bereketsiz tekliflerin geldiği noktada hepiniz şahitsiniz ki iyi şeylerden bahsetmek mümkün değildir. Kardeşliğimiz ağır hasar görmüştür" dedi. Adan, milliyetçi hareketin Türk milletini kuran ruha sahip olduğunu ve bu ruhla tüm iftiralara, baskılara ve güçlüklere karşı koyacaklarını kaydetti. Toplantıya, MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen, MHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut, MHP Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Hayrettin Nuhoğlu ve MHP Tekirdağ İl Başkanı Enes Kaplan ile partililer katıldı.
 
Haber / Gülay Yiğit SEZEN