Hac Yolculuğu Başlıyor

Çerkezköy Müftülüğü’nden yapılan açıklamaya göre Kutsal topraklara giderek Hac görevlerini yerine getirmek isteyen ve Cumartesi günü yola çıkacak olan Çerkezköylü Hacı adayları 26 Ekim

GÜNDEM 19.09.2013 21:52:00 0
Hac Yolculuğu Başlıyor
HACI ADAYLARI TÖRENLE UĞURLANACAK
Çerkezköylü Hacı adayları, Diyanet İşleri Başkanlığı aracılığıyla hac vazifesini yerine getirmek amacıyla Cumartesi günü Suudi Arabistan'a doğru yola çıkacak. Çerkezköy Müftülüğü yetkilileri, Hacı adayları için Cumartesi günü saat 20.00’da Osmanlı Camii önünde bir uğurlama töreni tertip edileceğini belirtti. Çerkezköy’den toplam 42 Hacı adayının kutsal topraklara gideceğini söyleyen Müftü Yusuf Tuna, “Çerkezköy’den 25, Hayrabolu ve Saray’dan 17 olmak üzere toplam 42 vatandaşımız İstanbul 5. Kafile Normal Tip 3 Grup ile yola çıkacak. Tekirdağ İl Müftü Yardımcısı Hızır Yağcı bu gruba kafile başkanlığı yapacak. Grup başkanlığını ise Kapaklı Fatih Camii İmam hatibi Mustafa Aksoy üstlenecek” dedi ve Hacı adaylarının 26 Ekim’de Türkiye’ye dönüş yapacağını ifade etti.
 
UYGULAMALI EĞİTİMLER VERDİK
Çerkezköy İlçe Müftülüğü tarafından hacı adaylarına uygulamalı eğitimler verildiğini belirten İlçe Müftüsü Yusuf Tuna, “Eğitimlerimizde, Hacı adaylarımıza hac farizasını nasıl yerine getirecekleri hususunda detaylı bilgiler verdik. Orada dikkat edilmesi gereken hususlar konusunda kendilerini uyardık. İnşallah hayırlısı ile Hac yolculuklarını tamamlayıp yurda geri dönecekler” ifadelerini kullandı. 
 
Haber / Ahmet KARDEŞ