3 ayda 107 kayıt yapıldı

Taha Ülker Başkanlığı’nda toplanan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi, Eylül Ayı Olağan Toplantısı’nı dün saat 16.30’da 7 eksikle yaptı.

GÜNDEM 18.09.2013 00:19:00 0
3 ayda 107 kayıt yapıldı
BANKA MEVCUDU 1 MİLYON 608 BİN 208 TL
Toplantıya ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Yönetim Kurulu Üyesi Murat Seymen, Meclis üyeleri Aktaş Güler, Saim Buyruk, Mehmet Savaş, Kadir Uz ve Metin Taşdelen’in katılmadı. Saygı duruşunda bulunulmasıyla başlayan toplantının ilk gündem maddesinde 2013 yılı Ağustos ayı gelir-gider cetvelleri, banka cetveli ve mizanın görüşülmesi ve ibra edilmesi görüşüldü. Ağustos ayı gelirin 97 bin 212,85 TL, giderin ise 155 bin 724,92 TL olduğu, 31 Ağustos tarihi itibariyle kasa mevcudunun 380 lira 44 kuruş, banka mevcudunun 1 milyon 608 bin 208 TL, mizan borç bakiyenin 5 milyon 972 bin 135 TL olduğu belirtildi. Gündem maddesi de oy birliği ile kabul edildi.
 
MÜTEŞEBBİS HEYET BELİRLENDİ
Toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise Çerkezköy-Veliköy-Yalıboyu Islah OSB’lere odanın katılım payı oranı ve odanın müteşebbis heyette temsil edilecek asil ve yedek üyeleri belirlendi. Kurum olarak yüzde 33 katılım payı ile kurucu ortak olarak katılmanın kararlaştırıldığı toplantıda müteşebbis asil heyette İsmail Akın, Kadir Uz, Sacit Ertaş, Hakan Aktaş ve Ömer Taykesen’in yer alması oy birliği ile kabul edildi.

MESLEK GRUPLARI BELİRLENDİ
Gündemin 3. maddesinde ise Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden gelen yazıya istinaden bölünen ve yeni eklenen altı faaliyet kodu için meslek grupları oy birliği ile belirlendi. Gündemin dördüncü maddesinde Ekim ayı meclis toplantı tarihinin değiştirilmesi ve ortak komite toplantısı tarihinin belirlenmesi karara bağlandı. Meclisin her ayın üçüncü Salı günü toplanması, Ekim ayı üçüncü toplantısının ise Kurban bayramına denk gelmesi nedeniyle 22 Ekim günü saat 15.00’a ertelenmesi oybirliği ile kabul edildi. Bu toplantının hemen arkasından da saat 16.30’da meslek komiteleri müşterek toplantısı yapılacak.

GEREKLİ KEŞİFLERİ YAPTIK
Toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise odanın Çerkezköy’de ihtiyacı olan üç okulun ısıtma sisteminin doğalgaz dönüşümünü üstlenmesi konusu görüşüldü. Meclisin görevlendirdiği 8.meslek komitesi üyeleri ile birlikte Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ziyaret edildiğini belirten Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet Danyeli, “Odamızın üstlenmiş olduğu üç okulumuzun doğalgaz dönüşümü ile ilgili inceleme yapıldı. Bu okullarda gerekli keşifleri yaptık. Sözleşmeyi yapılır duruma getirdik.  GAZDAŞ’a resmi yazılarımızı yazdık. İhaleyi en kısa zamanda yapıp 31 Ekim itibariyle çocuklarımızın ısınmasını istiyoruz” dedi.
 
3 AYDA 107 KİŞİ KAYIT YAPTIRDI
2013 yılı Haziran, Temmuz ve Ağustos ayları faaliyet raporlarının görüşüldüğü gündem maddesi ile ilgili bilgilendirmede bulunan Mehmet Danyeli, 107 kişinin üç aylık süre zarfında kayıt yaptırdığını belirtti. Danyeli, “ 2013 Ağustos ayı itibariyle 2542 faal, 449 askıda üye olup toplamda 2991 üyemiz bulunmaktadır” dedi.
 
RAHMİ BEY DAVASINDA HAKLIDIR
Toplantının dilek ve temenniler kısmında konuşan Mehmet Danyeli, “Bugün odamızın istemediği kavgalı olan meclisinin yıldönümüdür. İnşallah odamızda böyle şeyler bir daha yaşanmaz. Ömür boyu sağlıklı bir şekilde bu meclis devam eder” dedi. Yaşanan olayın kavga değil bir saldırı olduğunu söyleyen Meclis üyesi Rahmi Yılmaz, “O gün meclis üyesi ve yönetim kurulu üyesi olan birine çalışanlar tarafından saldırı yapıldı. Bunu da daha önce yeni meclis seçildiğinde Yönetim Kurulu Başkanımız kınamıştı. Ben Başkan Yardımcısı Mehmet Danyeli’nin de yıldönümü hatırlatılırken bu olayı kınamasını beklerdim. Bu olayın gündeme getirilmesi beni üzüyor. Kavga kelimesi beni rahatsız ediyor. O an o saldırı size de yapılabilir” diyerek tepkisini dile getirdi. Yaptığı konuşmadan dolayı Rahmi Yılmaz’dan özür dileyen Danyeli, “Rahmi Bey davasında haklıdır. Söylemiş olduğum kavga sözünü geri çekiyorum. Hoş olmayan şeylerin bir daha olmamasını temenni ediyorum” dedi.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ