Söz verdiklerimizden fazlasını yaptık

Kızılpınar Belediye Meclisi’nin geçtiğimiz hafta Çarşamba günü yapılması planlanan, fakat yeterli çoğunluk sağlanamadığı için yapılamayan Eylül Ayı Meclis Toplantısı, dün çoÄ

GÜNDEM 10.09.2013 09:00:00 0
Söz verdiklerimizden fazlasını yaptık
ÇOĞUNLUK ARANMADI
Dün saat 14.30’da Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Meclis Üyeleri Pir Murat Gök, Nevzat Teker, Celal Yeşilyurt, Cevdet Öztürk, Ali Kaya Bektaş, Nevzat Kütük ve Ahmet Günay katıldı. Başkan Faruk Korkmaz, toplantı öncesi, beldedki çalışmalarla ilgili meclis üyelerini bilgilendirdi.
 
HİZMETLERİMİZ DEVAM EDECEK
Su deposunda izolasyon çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Korkmaz “Su deposunu en kısa zamanda hizmete açacağız” dedi. Korkmaz doğalgaz ve su çalışmaları tamamlandığında ana caddelerin asfaltı için ihaleye çıkacaklarını belirterek “Ara sokakları da düzeltiyoruz. Yolları görünce ben de utanıyorum ama yapılacak bir şey yok” diye konuştu. Kızılpınar’a yatırımcıların gelmeye devam ettiğini belirten Korkmaz “Kıızılpınar kabuğunu kırdı. Siz göremeyebilirsiniz ama dışarıdan gelenler görüyor ve hayretler içinde kalıyorlar. Bir belediye bunları nasıl yapar diye hayret ediyorlar. Biz vicdanen çok rahatız. Hizmetlerimiz devam edecek” ifadesini kullandı.
 
ÜZÜNTÜ DUYDUM
Korkmaz, hizmet konusunda hiçbir sıkıntılarının olmadığını ifade etti. Meclisin geçen hafta toplanamamasından duyduğu üzüntüyü de dile getiren Korkmaz, “Birlik beraberlik içerisinde olmanızı arzulardım. Toplantıyı yapsaydınız daha iyi olurdu. Bundan sonra daha dikkatli olalım” diye konuştu.
 
SÜRECİN BAŞLAMASINI BEKLİYORUZ
Seçim süreci ile ilgili de konuşan Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, CHP’de aday adaylığı başvuru sürecinin bittiğini anımsatarak “Biz de genel merkezden süreci başlatmasını bekliyoruz. Bizim de birtakım çalışmalarımız var. Belediye başkanları halkın malıdır. Biz de halka soruyoruz. Vatandaşımızın memnuniyeti var. Bu süreç başladığında biz de ona göre açıklama yapacağız” dedi.
 
ÖNÜMÜZÜ KESMESELERDİ DAHA ÇOK HİZMET YAPACAKTIK
Başkanlığın zor, zahmetli bir o kadar da hayırlı bir iş olduğunu söyleyen Korkmaz “Kızılpınar’da söz verdiğimiz hizmetlerin fazlasını yaptık. Kızılpınar’da fakir insan kalmadı. Biz mum gibi eridik ama Kızılpınar aydınlandı” dedi. Meclis üyelerinden seçime kadar kenetlenmelerini isteyen Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz “Son toplantıya kadar birlik ve beraberlik içerisinde olarak aldığımız emaneti sahiplerine teslim etmeliyiz” diye konuştu. Büyükşehir Yasası olmasa, önleri kesilmese daha yapacakları çok güzel hizmetler olacağını söyleyen Korkmaz “Ama o da hükümetimizin takdiridir, boynumuz kıldan ince” diye konuştu.
 
KADRO TAHSİSİ GÖRÜŞÜLDÜ
Başkan Faruk Korkmaz’ın konuşmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından meclis toplantısının tek gündem maddesi olan “Sözleşmeli personel kadrolarının tenkis ve tahsis edilmesi” konusunun görüşülmesine geçildi.  6495 sayılı kanun gereğince Kızılpınar Belediyesi’nde 5393 Sayılı Belediye Kanununun 49. Maddesine göre görev yapan Emrullah Bulut ve Hafız Türkkanlı’nın norma kadroya geçişlerini yapıldığı belirtilerek, kadro derecelerini düzenlenmesi gerektiği ifade edildi. 10.derece teknisten kadrosunda çalışan Emrullah Bulut’un 10.derece kadrosunun tenkis edilerek 8.derece kadronun tahsis edilmesi, 9.derece tekniker kadrosunda görev yapan tekniker Hafız Türkkanlı’nın kadrosunun 9.derece kadrsonun tenkis edilerek yerine 5.derece kadronun tahsis edilmesi meclis tarafından oybirliği ile kabul edildi.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ