Komisyon raporları karara bağlandı

Karaağaç Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ikinci oturumu dün gerçekleştirildi. Dr. Özkan Yücel’in başkanlık ettiği toplantıda bir önceki toplantıda imar komisyonuna ile pla

GÜNDEM 7.09.2013 08:55:00 0
Komisyon raporları karara bağlandı
Karaağaç Belediye Meclisi Eylül Ayı Olağan Toplantısı’nın ikinci oturumu dün saat 10.00’da Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel başkanlığında gerçekleştirildi.

BİR MECLİS ÜYESİ KATILMADI
Meclis Üyesi Şahin Salgar’ın katılmadığı ikinci oturumda ilk olarak bir önceki toplantıda imar komisyonuna havale edilen Ayhan Şenok ve Ümit Harmancı’nın yer talebi ile ilgili komisyon raporu görüşüldü. Komisyonda belediyece kiraya verilecek uygun yer olmadığı araştırılarak, yapılan araştırma neticesinde belde sınırları içinde mülkiyeti belediyeye ait arsa bulunmaması ve kamuya ayrılmış alanlarında kiraya verilmesinin yasal açıdan mümkün olmadığı kanaatine varıldı. Komisyonu aldığı red kararı meclis tarafından da oy birliği ile kabul edildi.
 
BELEDİYE YAPACAK
İlk oturumda plan ve bütçe komisyonuna havale edilen yardım talepleri ile ilgili komisyon raporları da görüşüldü. Karaağaç Aile Sağlığı Merkezinin giriş demir kapısı ve duvar üzerindeki tel çekilmesi ile bahçe düzenlemesi belediye personeli tarafından yapılması komisyonca uygun görüldü. Komisyonun tavsiye kararı meclis tarafından da oy birliği ile kabul edilirken, Karaağaç Merkez camisine alt ısınma sisteminin 4 bin 460 TL’lik borcunun bir sefere mahsus olmak üzere belediye tarafından ödenmesi oy birliği ile kabul edildi.
 
YARDIM TALEPLERİ GÖRÜŞÜLDÜ
Karaağaç Hicret Camisinin onarım ve tadilatında kullanılmak üzere 6 bin TL ödeneğin belediye bütçesinden ödenmesi ve İlçe Jandarma komutanlığının talep ettiği kırtasiye eksikliği komisyonca uygun görüldü. Bozyiğit derneğinin idari binasındaki yangın nedeniyle maddi hasarın belediye itfaiye birimince herhangi bir yangın olduğuna dair bir tutanak ve işlem yapılmadığından istenen yardımın yapılması komisyonca uygun görülmedi. Komisyon kararları meclis tarafından da kabul edildi.

Haber / Gökhan TEKER