Somali heyeti Çerkezköy’e hayran kaldı

Somali Ulaştırma Bakanı Muhiadin Mohamed Kalmoy, beraberindeki heyetle birlikte dün Çerkezköy’e geldi.

GÜNDEM 6.09.2013 10:26:00 0
Somali heyeti Çerkezköy’e hayran kaldı
KOZUVA VE ÇETİN SOMALİLİ KONUKLARINI AĞIRLADI
Kurdukları Favorı LLC şirketi ile Somali’nin başkenti Mogadişu’daki 15 uçak kapasiteli havalimanının yarısını yıkıp, kapasiteyi 5 bin yolcu ve günlük 60 uçağa çıkaracak projeyi üstlenen Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Kozuva ve Çetin Group Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin'in daveti üzerine Çerkezköy’e gelen heyet, ilk olarak saat 13.00’da Çerkezköylü işadamları Kozuva ve Çetin’in kendileri için Golden Palas Otel’de verdiği öğle yemeğine katıldı.
 
ÇERKEZKÖY’E HAYRAN KALDIM
Çerkezköy ile ilgili bilgiler alan Bakan Kalmoy, ilçeye hayran kaldığını ifade etti. Çerkezköy’e ilk kez geldiğini söyleyen Kalmoy “Çerkezköy'e bu ilk gelişim. Ama şunu söylemeliyim Çerkezköy'e, Türklerin misafirperverliğine hayran kaldım. Burada bulunmamızın amacı ülkemize yatırımda bulunan şirketi daha yakından tanımak. İnşallah bundan sonra ilişkilerimiz hız kesmeden devam eder. Daha güzel projelere beraber imza atarız” dedi.
 
TÜRKİYE’NİN SAYILI OSB’LERİNDEN BİRİNE SAHİP
Çetin Group Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin de Bakan Kalmoy ve beraberindeki heyete Çerkezköy ile ilgili bilgiler verdi. Çerkezköy'ün Türkiye'nin sayılı organize sanayi bölgelerinden birine sahip olduğunu ifade eden Çetin “Heyeti ilçemize çağırmamızdaki amaç, Çerkezköy'deki sanayi potansiyelini göstermekti. Bir hafta Türkiye’de kalacaklar. İlk olarak burayı görmelerini istedik. Türkiye’nin üretim gücünün görmeleri için burayı görmelerini istedik” diye konuştu.
 
8 AYDA TAMAMLAMAYI HEDEFLİYORUZ
Yemeğin ardından Somalili heyet, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Heyet burada ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Meclis Başkanı Taha Ülker ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandı. ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, ziyarette yaptığı konuşmada, Çetin Group ve Kardeşler Yapı tarafından Somali’de havaalanı projelerinin olduğunu anımsattı.  Kendilerine iade-i ziyarette bulunan Balan Kalmoy’a teşekkür eden Kozuva “Bizim projemiz 15 Eylül’de uçakları indirmeye kaldırmaya başlayacağız. Eylül ayı sonunda inşaat başlayacak. Yaklaşık 8 ay gibi bir sürede bitirmeyi hedefliyoruz” bilgisini verdi.
 
BAŞARILAR DİLİYORUM
Somali heyetinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren ÇTSO Meclis Başkanı Taha Ülker de “Biz seçimden sonra TOBB Başkanımızı ziyaret için Ankara’ya gitmiştik. TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu bizim başkanımızın Somali ile işbirliği yaptığını duyunca son derece mutlu oldu. Biz de gururlandık. Çerkezköy ilçesi adına bu girişimde bulunmalarından dolayı Süleyman Kozuva ve Ahmet Çetin’e teşekkür ediyoruz. İnşallah güzel intibalarla aldıkları görevleri başarıyla sonuçlandırırlar ve bizim yüzümüzü ak çıkarırlar. Hepsine başarılar diliyorum” diye konuştu.
 
Haber  / Kübra AŞIK