Su kesintisi Çerkezköylüleri bıktırdı

Çerkezköy Hükümet Caddesi’nde bulunan köprü çalışmaları esnasında ilçeyi besleyen ana isale hattında meydana gelen patlama nedeniyle 2 gün ilçeye su verilemedi.

GÜNDEM 5.09.2013 07:50:00 0
Su kesintisi Çerkezköylüleri bıktırdı
TEPKİ GÖSTERDİLER
Boruların yer altına alınması ve dere ıslahı çalışması nedeniyle zeminin yumuşamasından dolayı Çerkezköy’ü besleyen ana isale hattı borusunun patlamasının ardından 2 gün boyunca Çerkezköy Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ekipleri arızayı gidermek için çalışırken, evlerinde susuz kalan vatandaşlar ise Çerkezköy Belediyesi’ne büyük tepki gösterdi.
 
KUYRUK BEKLEDİLER
Su kesintisi yaşanan ilçe merkezinde hayat felç olurken, vatandaşlar belediyenin yeterli bilgilendirme yapmamasından yakındı. Suların kesilmesi ile tüm işlerin yarım kaldığı şehir merkezinde vatandaşlar çeşme başlarında saatlerce kuyrukta bekledi. Birçok kişi, aracı ile geldiği çeşme başında kovalarının dolmasını beklerken, bazı vatandaşlar ise su ihtiyacını Kapaklı ve Kızılpınar’dan giderdi.
 
NE ZAMAN GELECEĞİNİ BİLMİYORUZ
Çerkezköy Devlet Hastanesi’nin acil kısmında bulunan çeşmenin aktığını gören birçok vatandaşlar bidonlarını doldurmaya gayret etti. İki gündür evlerinde su olmadığını söyleyen vatandaşlar “Elektrik sıkıntımızın üstüne bir de suların kesilmesi bizleri mağdur etti. Köprü çalışmalarında her zaman su borularını patlatıyorlar ve olan vatandaşa oluyor. Suların ne zaman geleceğini bilmiyoruz” diyerek tepkilerini dile getirdi.
 
“HAYVANLARIMIZ ÖLECEK”
Bağlık Mahallesi’nde çeşmeleri hiç akmayan ve büyük mağduriyet yaşayan vatandaşlar ise Belediye yetkililerine isyan ederek “Bu yaz sıcağında mahallemizin suyu akmıyor. Bunun tek sorumlusu Belediye Başkanıdır. Kendisini bir an önce göreve davet ediyoruz ve bizi kurtarmasını istiyoruz. Hayvanlarımız susuzluktan ölecekler. Onları yaşatmak için marketten satın su alıyoruz. Bu ne zamana kadar böyle devam edecektir” dedi.

“SU GELSİN”
İnşaatlarda çalışanlar da Çerkezköy’de yaşanan su sıkıntısına tepki gösterdi. İki gündür banyo yapmadıklarını söyleyen çalışanlar “Gün boyunca inşaatlarda çalışıyoruz. Belediye yetkililerini telefonla aradığımız zaman bize gerekli bilgiyi vermiyorlar. İşten çıktıktan sonra terli üstümüzle yatıyoruz. Bu duruma bir an önce Belediye yetkililerinin önlem almasını ve suyu getirmesini istiyoruz” dedi.
 
İMDADA KAPAKLI BELEDİYESİ YETİŞTİ
Kapaklı Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nün tankerleri Çerkezköy’e gelerek vatandaşlara su dağıttı. Tankerden su temin eden vatandaşlar “Sular iki günden beri akmıyor. Biz de zor durumda kaldığımız için ne kadar bidon varsa topladık ve su tankerinden su almaya geldik. Sorunun bir an önce çözülmesini ve açıklanma yapılmasını istiyoruz. Evde çamaşırlarımızı ve bulaşıklarımızı yıkayamıyoruz” şeklinde konuştu.
 
Haber / Gökhan TEKER