Veliköy Belediyesi, Yalıboyu OSB’ye de katılacak

Veliköy Belediye meclisinin Eylül Ayı Olağan Toplantısı dün saat 10.00’da Ramazan Çetinkaya başkanlığında gerçekleştirildi. Şehir dışında seminerde olması dolayısıyla Başkan Hanifi Bel

GÜNDEM 4.09.2013 10:26:00 0
Veliköy Belediyesi, Yalıboyu OSB’ye de katılacak
ÖNERGE GÜNDEME ALINDI
Saygı duruşunda bulunulmasının ardından 5 milyon 140 bin TL+KDV bedelle yapılacak olan Namık Kemal Üniversitesi binası için iller bankasından alınacak teminatla yurtiçi bankalardan 1 milyon TL kredi kullanılması konusunda Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir’e yetki verilmesi talebiyle sunulan önerge oy çokluğu ile gündeme alındı.
 
KATILIM PAYI YÜZDE 33 OLARAK BELİRLENDİ
Bir önceki meclis karar özetinin okunmasının ardından Veliköy-Yalıboyu Islah OSB yönetimine katılma konusu görüşüldü. Tekirdağ Valiliği’nden gelen yazıda 19 sanayi kuruluşunun bulunduğu 38 hektarlık alanda kurulu Yazıboyu Islah OSB için yer seçim talebinde bulunulduğu ve yer seçiminin yapıldığı belirtilerek, Veliköy’ün katılıp katılmayacağı, katılacaksa katılma oranının ne olacağı ve müteşebbis heyetinde kaç kişi olacağının belirlenmesi istendi. Gündemle ilgili bilgi veren Meclis Başkan Vekili Ramazan Çetinkaya “Veliköy Islah OSB’ye katılım oranımız yüzde 33’tü. 5 asil ve 5 yedek üye ile katılmıştık. Valilik için yapılan görüşmelerde Yalıboyu Islah OSB’ye katılımın da aynı şekilde olması kararlaştırıldı. Aynı yönde karar almak istiyoruz” dedi. Yapılan bilgilendirmenin ardından Veliköy Belediyesi’nin katılım oranının yüzde 33 olması ve müteşebbis heyeti için de 5 asil ve 5 yedek üye belirlenmesi oy birliği ile karara bağlandı.
 
DERECE DEĞİŞİKLİĞİ KABUL EDİLDİ
Meclis toplantısında daha memur norm kadrolarında derece değişikliği yapılması konusunun görüşülmesine geçildi. Veliköy Belediyesi Yazı İşleri Müdürü Sema Albayrak, konuyla ilgili yaptığı bilgiklendirmede sözleşmeli çalışan 4 personelin memur kadrosuna atamasının yapılabilmesi için memur kadrolarında derece değişikliğinin yapılması gerektiğini ifade etti. 7 dereceli bir adert tekniker kadrosunun 4 dereceye, 8 dereceli bir mühendis kadrosunun 5 dereceye, 8 dereceli bir mimar kadrosunun 5 dereceye ve 8 dereceli bir şehir plancısı kadrosunun 5 dereceye yükseltilmesi meclis tarafından oy birliği ile karara bağlandı.
 
İHTİYAÇ DA OLMAYABİLİR
İlgili gündem maddesinin karara bağlanmasınınb ardından iller bankasından alınacak teminat ile yurt içi bankalarından 1 milyon TL kredi kullanılması için Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir’e yetki verilmesi konusunun görüşülmesine geçildi. AK Partili Meclis Üyesi Şahin Büyükkaban daha önce kararı alınan yer satışları olmadığı için bu konuyu gündeme getirdiklerini belirterek “Biz sadece başkana yetki vereceğiz. Buna ihtiyaç olmayabilir de” dedi.
 
OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ
Meclise sunulan önergede 3 kişinin isminin olmamasına tepki gösteren MHP’li meclis üyesi Sedet Göral da, “Neden 3 kişiye sorulmadan bu önerge verildi. Bana göre bir art niyet olmuş. Ben beldeye üniversite yapılmasına karşı bir insan değilim. Ama red oyu kullanacağım” dedi. Ramazan Çetinkaya da bazı meclis üyeleri toplantıya geç geçdiği için önergede isimlerinin yer almadığını ifade ederek, art niyetin söz konusu olmadığını söyledi. Çetinkaya “Bu kararlar buraya kadar oy birliği ile geldi. Herkes bu üniversitenin yapılmasının istiyor” diye konuştu. Kredi için başkana yetki verilmesi konusu Sedet Göral ve Hatem Özdemir’in red oyuna karşılık oy çokluğu ile karara bağlandı. Toplantının ardından memurluk ataması yapılacak olan 4 sözleşmeli personel için pasta kesildi.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ