Okul kıyafetlerinin renk ve tipini veliler belirleyecek

Milli Eğitim Bakanlığı okul kıyafetlerinin renk ve tipinin belirlenmesini velilerin tercihine bıraktı. Veliler 2013-2014 eğitim ve öğretim yılında hangi renk giysinin giyileceğine oylama sonucunda karar verebilecek.

GÜNDEM 3.09.2013 09:29:00 0
Okul kıyafetlerinin renk ve tipini veliler belirleyecek
OYLAMA İLE BELİRLENECEK
Milli Eğitim Bakanlığı, 25 Temmuz’da resmi gazetede yayımlanan “Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okul öğrencilerinin kılık ve kıyafetlerine dair yönetmelik”te yapılmış olan değişiklikleri içeren bir genelge yayımladı. Bu genelgeye göre, her okul kendi kıyafetini kendisi seçebilecek. Veliler aralarında yapacakları oylama sonucunda öğrencilerin yıl içerisinde giyeceği kıyafetlerin renk ve tipini belirleyecek.
 
KIYAFET TEMİNİNDE SINIR YOK
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanmış genelgede ayrıca öğrenci kılık ve kıyafetlerinin seçimine yönelik oylama ve anket çalışmalarının 4 yılda bir yapılacağı belirtildi. Belirlenecek olan öğrenci kılık ve kıyafetlerinin kız ve erkek öğrenciler için ayrı ayrı renklerden seçilmesi mümkün olmakla birlikte, kıyafetlerin sade ve düz olmasının daha uygun olacağı ifadesine yer verildi. Genelgede ayrıca kıyafetlerin ve armaların temin edilmesi ile ilgili hiçbir şekilde öğrencilere zorlama ve sınırlamalar getirilmemesi ve okul aile birliklerince satın alınacak yerlere dair adres gösterilmemesi istendi.

ÜLKENİN HER YERİNDE AYNI OLACAK
Dün saat 13.30’da Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü A.Hamdi Zenginal’ı ziyaret eden Türkiye Okul Kıyafetleri Satıcıları Derneği Başkan Yardımcısı Yaşar Yılmaz, belirlenmiş olan fiyatların ülkenin her yerinde aynı olduğunu ifade ederek “Konfederasyonumuz 2013-2014 eğitim ve öğretim yılında öğrenci kıyafetlerinin fiyatını belirledi. Buna göre ilkokul öğrencileri için belirlediğimiz fiyat 100 TL, ortaokul kıyafetleri 110 TL, lise kıyafetlerinin fiyatı ise 120 TL dir.  Vatandaşlarımız okul kıyafetleri için kesinlikle farklı bir fiyat ödemesinler” diye konuştu.
 
Haber / Asim YAVUZ