Belediyeden ışıklı yaya geçidi

Çerkezköy Belediyesi uygulamalı yaya geçidi uygulamasını hayata geçirdi. Saat Kulesi ve çevresinde başlayan çalışmanın diğer işlek caddelerde de yapılması planlanıyor

GÜNDEM 1.09.2013 19:40:00 0
Belediyeden ışıklı yaya geçidi
Çerkezköy Belediyesi tarafından bir süre önce yapılan ihale kapsamında işi alan AC Led Stone Dizayn şirketi, ışıklı trafik geçiş sistemleri çalışmalarına başladı.
 
ATATÜRK CADDESİ’NE DE KONULACAK
Güveniş Caddesi’ndeki yaya geçidi tabanı Işıklı camlarla döşenerek hizmete sunuldu.  Sinyal lambaları ile eş zamanlı yanan geçit zemini yaya ve sürücülerin daha çok dikkatli olmalarını sağlıyor.  10 yıl ömre sahip olan ışıklı trafik geçiş sistemi ikinci etapta Atatürk ilköğretim Okulu önünde uygulamaya konacak. İmalat ve tasarımı İsmail Ermiş tarafından gerçekleştirilen çalışma, yayaların trafik kurallarına daha duyarlı olmalarını ve çevrenin estetik bir yapıya kavuşmasını sağlayacak. 
 
12 VOLTLUK TRAFO İLE ÇALIŞIYOR
12 voltluk trafo ile çalışan sistemde, 80 ton yük taşıyabilen bir özelliğe sahip olan cam kaldırımlar içerisine yerleştirilmiş 1600 adet SMS LED kullanıldığı belirtildi. Asfalt ve Arnavut kaldırımlarında kullanılan sistemin Çerkezköy Belediyesi tarafından ilçenin diğer bölgelerinde de kullanılacağı ifade edildi.
 
KISA SÜREDE KENDİNİ AMORTE EDEBİLİYOR
Patenti Bursa Mudanya’da bulunan AC Led Stone Dizayn Şirketine ait olan sistemin yalnızca kimyasalları ithal ediliyor. Diğer malzemesi yurt içinden temin edilebilen sistemin tasarımcısı İsmail Ermiş sistemin görsellik bakımından günün standartları üzerinde olduğunu söyledi. Ermiş, 24 saat hizmet veren sistemin kısa zamanda kendini amorti edebildiğini belirtti.
 
Haber / Asim YAVUZ