Balıkçılar 'vira bismillah' dedi

2013-2014 Balık Sezonunun açılmasıyla “Vira Bismillah” diyerek denizlere açılan balıkçılar tekneler dolusu balıkla Yenikapı Balık Hali”ne geldi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği balıklar

GÜNDEM 1.09.2013 19:24:00 0
Balıkçılar
VATANDAŞLAR BALIĞA YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ
Önceki gün akşam saatlerinde denizlere açılan balıkçılar av yasağının kalktığı gece yarısından sonra Marmara ve Karadeniz’e açılarak avlandı. Balıkçılar avladıkları balıkları gece yarısından sonra teknelerden kasalara koyarak Yenikapı’da bulunan Su Ürünleri Hali’ne taşıdılar. İstavritin kasasının 90 liradan satıldığı balık halinde, vatandaşlar balıklara yoğun ilgi gösterdi.

TEKİRDAĞLI BALIKÇILAR DA DENİZE AÇILDI
Denizlerde av yasağının sona ermesi dolayısıyla Tekirdağ'daki balıkçılar da, "Vira Bismillah" diyerek denize açıldı. Tekirdağ'lı balıkçılar, başladıkları yeni sezondan umutlu olduklarını söyledi. Av derinliğinin 18 metreden 24 metreye çıkarılması nedeniyle göç balıklarının avlanmasının zorlaştığını ifade eden balıkçılar “Yeni sezonda can damarı olan çinekop, lüfer, palamut olursa balıkçının da esnafın da yüzü güler. Ancak tabii ki bu yasak devam ederse o göç balıkları gidecek, biz bunların hiçbirini avlayamayacağız. Fakat umarım ki olur, Bereketli bir sezon geçer. Bu akşam ilk önce istavrit merasına bakacağız. Şu an istavrit mevsimi. Bu akşam istavrit Bereketli olursa artık yarın ve diğer günler, gece istavrite gündüz palamuta çalışacağız” dedi.
 
Haber / Gökhan TEKER