Sedefçi'den olası deprem yorumu

İnşaat mühendisi olan Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, meclis salonunda düzenlediği basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

GÜNDEM 30.08.2013 10:43:00 0
Sedefçi
ALLAH KORUSUN
Bir gazetecinin Kaleiçi semtindeki tarihi ve eski evleri hatırlatarak "Olası bir depremde o binaların durumu ne olur?" diye sorması üzerine konuşan Sederfçi “Allah korusun. Ben ahkam kesmesini sevmiyorum. Ben inşaat mühendisiyim, şu an mühendisliğimi de kullanmak istemiyorum, belediye başkanı olarak konuşuyorum. Yorum yapma şansım yok. Mühendis olarak konuşursam doğru olmaz diye düşünüyorum. Bir şey söyleyemem Allah korusun diyorum” dedi.
 
ER MEYDANI'NA UCUBE BENZETMESİ
Sedefçi, Edirne Valisi Hasan Duruer'in Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin yapıldığı Sarayiçi'ndeki Er Meydanı için 'ucube' benzetmesi yaptığının hatırlatılması üzerine “O yapı oraya yakışmıyor, yarısını ben yaptım. Onu da itiraf ediyorum. Projeyi hazır buldum. Önceki Belediye Başkanı İbrahim Ay zamanında rahmetli Özal'ın talimatıyla o proje yarıya kadar yapılmıştı. Ben de göreve geldiğimde Demirel'in desteğiyle orayı tamamlayıp bu hale getirdim. Dokuya uymuyor, beton yığının orada çok doğru bir proje olduğunu düşünmek mümkün değil. Ahşap veya oraya uygun taşların kullanıldığı bir yapı olmalı. Sarayiçi'ne yağlı güreşe uygun tarzda bir yer olmalıydı. Hatta çok amaçlı kullanılır bir stadyum olmalıydı. 365 gün kullanılacak bir alan olmalıydı. Biz projeyi elimizde bulduk Bebek doğmuştu. Yeniden doğurtma şansı da yoktu, biz devam ettirdik. Bu bana göre temelde yanlış projeydi maalesef biz  mecburen devam ettirmek durumunda kaldık. Ben de beğenmiyorum. Keşke devlet katkı yapsa da Sarayiçi'ne uygun yeni bir stadyum yapsak” dedi.
 
Haber / Gökhan TEKER