Çerkezköy daha modern bir şehir oldu

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem dün ilçede devam eden çalışmaları incelemeyerek son durumları hakkında bilgiler aldı.

GÜNDEM 28.08.2013 09:28:00 0
Çerkezköy daha modern bir şehir oldu
YENİ OTOGAR BİNASINI İNCELEDİ
İlk olarak yapımı devam eden yeni otogar binasında inceleme yapan Ertem, projenin yüzde 75’inin bittiğini ifade etti. Ertem, “Kurban Bayramı’na kadar hizmete sokulması planlanan yeni otogar binasında berber, revir, terzi, sağlık merkezi, 10 adet ofis, büfe, lokanta gibi bir terminalde olması gereken bütün birimler bulunacak” dedi. Ertem, terminalde yer alacak olan lokantanın bölgedeki tır parkına da hizmet vereceğini ifade ederek “Sağlık merkezinde çalışacak sağlık memurları da belediye tarafından görevlendirilecek. Mevcut otogarda faaliyet gösteren firmaların projeye herhangi bir desteği yok. Terminalimizde yer alacak 10 yazıhanenin 10’unu da ihaleye çıkaracağız. Yeni otogarda çevre düzenleme çalışmaları da hızla devam ediyor. 180 metrelik istinat duvarının 90 metresinin yapımı tamamlandı. Ayrıca Çerkezköy-Çorlu yolunun otogar önündeki kısmına giriş çıkışların kolayca sağlanabilmesi için ışıklı kavşak yapılacak” dedi. 
 
YENİ BİR MİNİBÜS GÜZERGAHI BELİRLENECEK
Otogar binasının yanı başında köy minibüsleri için bir park alanı ve bir de taksi durağı oluşturulacağını söyleyen Ertem “Ayrıca şehir içindeki vatandaşların buraya ulaşımı için de yeni bir minibüs güzergâhı belirleyeceğiz” dedi. Ertem otogar işletmesinin Çerkezköy Belediyesi tarafından yapılacağını ifade ederek “Otogar’a giriş çıkış yapan her otobüs bir bilet parasını belediyemize ödeyecek. 2’nci hedefimiz tır parkı alanını da betonlamak ve otogar bölgesine modern bir hava kazandırmak. Eski otogar binası ise yıkılacak ve o bölge rekreasyon alanı olacak” diye konuştu.        
 
MEZARLIKLARIN YARISINDAN FAZLASI BOŞ
Mehmetçik Sokak’taki beton yol yapım çalışmalarını da yerinde inceleyen Çerkezköy  Belediye Başkanı Ali Ertem, Mustafa Ordu’nun geçtiğimiz günlerde yaptığı “Şu an İstasyon Mahallesi’ndeki mezarlık, Yıldırım Beyazıt Mahallesi’ndeki mezarlık, Bağlık Mahallesi’ndeki mezarlık doldu. Ali Ertem ve Yönetim, zaman varken ilk toplantıda bu konuyu konuşsun” elektirilerine de cevap vererek “Türbedere ve Bahçeli mezarlıklarının yarısından fazlası boş. İstasyon Mezarlığı dolmak üzere. Fakat hemen arkasında yerimiz var. Dolmaya yakın burayı hazır hale getireceğiz. Bu konuda açıklama yapanlar bilmeden açıklama yapıyorlar” diye konuştu.
 
BAĞLANTI SOKAKLARI DA PROJEYE DAHİL EDİLDİ
Ertem incelemelerini Hikmet Uğraş Caddesi ile sürdürdü. Hikmet Uğraş Caddesi’nin, ilçenin en eski ve ilk giriş yeri olduğunu belirten Ertem, “Bugün ilçemizin 8 girişi var. Burada da duble yol çalışması yaptık. 800 metre uzunluğunda toplam 12 bin metrekare demirli beton yol yaptık. Ayrıca 3 bin 200 metrekare kaldırım ve 400 metre de istinat duvarı yaparak bu yolumuzu da halkımızın hizmetine açtık. Bununla birlikte bu caddemizin bağlantı sokaklarını da projeye dâhil ettik” şeklinde konuştu.
 
YOL DAHA İŞLEV HALE GELECEK
Ertem, Hikmet Uğraş Caddesi bağlantı yolunun işlev hale gelmesiyle birlikte bölgedeki arsa değerlerinin artacağını ve yapılaşmanın hızlanacağını belirterek “Bu noktada karşıdan karşıya geçişlerde problem yaşanmaması için demiryolu üzerine bir üst geçit yapacağız” dedi. Kendisine eşlik eden Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş ve belediye çalışanları ile birlikte daha sonra Ambardere’de gerçekleştirilen soğuk asfalt yapım çalışmalarını inceleyen Ertem, “Yolumuzun altyapısı hazırlandı. Daha önce burada 10 bin metrekarelik yolu soğuk asfalt ile kaplamıştık. Şimdi ise 459 bin TL ihale bedeli ile 50 bin metrekarelik yolda soğuk asfalt kaplama çalışması yapıyoruz. Ambardere çok bakir bir bölge olmasına rağmen burada ikamet eden vatandaşlarımızın evlerine daha rahat ulaşımı için en kısa zamanda bu çalışmayı da sonuçlandıracağız” dedi.
 
EYLÜL’DE BİTİRİLMESİ İÇİN SÖZ ALDI
Geçtiğimiz haftalarda temeli atılan ve yapımı devam eden Kent Konseyi binasında da incelemelerde bulunan Başkan Ali Ertem, Ekim ayı sonuna kadar tamamlanması planlanan bina için yüklenici firmadan Eylül ayı sonunda bitirmesi için söz aldı. Burayı iki amaçlı kullanmayı düşündüklerini ifade eden Ertem “Binanın bir kısmı Kent Konseyi’ne tahsis edilecek. İçinde başkanlık, sekreter odası, toplantı odası ve diğer ofisler olacak. Binanın diğer kısmını ise öğretmenler lokali olarak değerlendirmek istiyoruz. Bu kısımda ise mutfak, internet ve okuma odası, lokal gibi kısımlar olacak. Buranın kontrolü de Kent Konseyi’nde olacak” dedi. Öğretmenler lokalinin basit bir şey olmasını istemediğini söyleyen Ertem, biz bu konuda Milli Eğitim Müdürlüğümüzden manevi destek bekliyoruz. Öğretmenler bizim baş tacımızdır. Bu nedenle buradan kira, elektrik ve su bedeli almayacağız. Burasının işletmesi için ihaleye çıkabilir ya da işletmesini belediye olarak hizmet alımı yoluyla biz yapabiliriz” diye konuştu.     

KALDIRIM DÜZENLEME ÇALIŞMALARI BAŞLADI
Ertem, Öztrak Caddesi kaldırım yapım çalışmalarının tamamlandığını belirterek “Burada çalışmaya başladığımızda vatandaşlarımız yolların daralacağı yönünde serzenişte bulunuyordu. Çalışmalar bittiğinde gördüler ki yollarda bir daralma olmadı. Çalışmalardan herkes memnun kaldı. Şimdi Barbaros Caddesi’nde kaldırım düzenleme çalışmaları devam ediyor. 15 bin metrekarelik kaldırım düzenleme çalışmasının yüzde 75’i tamamlandı. Güveniş Caddesi’nde de 15 bin metrekarelik kaldırım düzenleme çalışmalarına başlandı” dedi.
 
FAZLA VAAT BIRAKMADIK
Çerkezköy’ün çok daha modern bir şehir haline geldiğini ifade eden Ertem “İlçemizi güzelleştirme adına yapılacak işler var. Fakat şunu söyleyebilirim ki yaptığımız çalışmalarla seçimlerde aday olacaklara fazla vaat imkanı bırakmadık” dedi.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ