Kuran kurslarında son ders işlendi

Hacı Fahri Zümbül Camii imam hatibi Abdullah Karacan 24 Haziran Pazartesi günü başlayan yaz kuran kurslarının Cuma günü sona erdiğini söyledi.

GÜNDEM 27.08.2013 11:20:00 0
Kuran kurslarında son ders işlendi
9 HAFTA SÜRDÜ
9 haftalık kuran eğitiminin bu yıl sona erdiğini ve gelecek yıl okulların kapanmasıyla tekrar başlayacağını belirten Hacı Fahri Zümbül Camii imam hatibi Abdullah Karacan, kurs süresince öğrencilerin öğrendiklerini tekrar edip harcadıkları emeklerinin boşa gitmemesi adına faydalı olacağını belirtti. Kuran kurslarında güzel eğitimler verildiğini belirten Karacan “ Elif be’den başlayan yada geçen yıl kurana geçmiş öğrencilerle beraber kurs boyunca verimli ve etkili eğitimle maksimum düzeyde başarı sağladık. Her geçen yıl öğrencilerimiz kurslara rağbet gösteriyorlar. Bu da beni çok mutlu ediyor” diye konuştu.
 
205 ÖĞRENCİ KATILDI
Bu rağbetin iyileşen kurs ortamının, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından verilen ücretsiz materyallerin ve öğrencinin ilgisini çeken projeksiyon yöntemi derslerin işlenişi sosyal aktivitelerin fazlalığının, cemaatin öğrencilere hediye almasının etkili olduğunu dile getiren Karacan “2013 yılı yaz kuran kursunda bu yıl toplam 205 öğrenciye eğitim öğretim verdik. Benimle birlikte camii müezzin kayyımı İsmail Bütün ve 2 bayan öğreticiyle eğitim verildi. Kursumuz son zamanlara kadar aynı performansta devam etti” dedi.
 
BAŞARILAR DİLEDİ
Karacan “Amaçlarımız Allahın kelamı kuran-ı kerimi okumayı öğretmek gelecek nesillere sağlıklı bilgiler vererek dinini öğrenmesini sağlamak olduğu ve kuran eğitiminin camide başlayıp kutsal mekanının havasını teneffüs ederek öğrenmesi isabetli olacağıdır.  Bütün kursiyer ailelerine ve kursiyerlere teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizin devam eden okul eğitimlerin de sağlıklı, başarılı ve verimli bir yıl geçirmesini temenni ediyorum” dedi.
 
Haber / Gökhan TEKER