Amasyalılar piknikte buluştu

Kapaklı Amasya Gümüşhacıköy Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin geleneksel olarak düzenlemiş olduğu piknik şöleni Amasyalıları bir araya getirdi.

GÜNDEM 27.08.2013 11:11:00 0
Amasyalılar piknikte buluştu
KATILIMCILARLA YAKINDAN İLGİLENDİ
Bu yıl 4.sü düzenelenen piknik şöleninde CHP Çerkezköy İlçe Başkan Yardımcısı Efes Aslan’ın seslendirdiği türkülerle Amasyalılar unutulmaz bir gün yaşadı. Önceki gün Kapaklı Kazak Gölü’nde yapılan piknik şölenine CHP Tekirdağ Milletvekili Dr.Candan Yüceer, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Saim Özkan, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, CHP Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayları Metin Dönmez, Aktaş Güler, Ensar Sivri, Zeki Gürcün, CHP Kapaklı Belediye Başkan Aday Adayları Veysel Güven, Nedim Yılancı, Ak Parti Kapaklı Belediye Başkan Aday Adayı Akın Yılmaz, Kapaklı Samsunlular Derneği Başkanı Mehmet Aktürk, Sinoplular Derneği Başkanı Şakir Demirel ve Ağası Halil İbrahim Demirel, Tokatlılar Derneği eski başkanı Fahrettin Baydarlı, Kapaklılı iş adamı Ömer Karadeniz ve Amasyalılar katıldı. Dernek Başkanı Tunçer Karaağaç ve yönetim kurulu üyeleri katılımcılarla yakından ilgilenirken, Amasya’nın meşhur elmaları derneklere katkı sağlanması amacıyla siyasilere satıldı. Katılan davetlilere etli pilav, tulumba tatlısı, ayran ve meyve suyunun haricinde leblebi ikram edildi.
 
BİZ BU OYUNLARA GELMEYECEĞİZ
Piknikte konuşan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı “Yugoslavya’yı parçaladılar. Bizleri Sağcı-Solcu, Kürt-Türk, Sünni-Alevi diye gruplara ayırıp parçala yok et oyununu oynadılar ama biz bu oyuna gelmedik, gelmeyeceğiz. 12 Eylül oldu ne sağcı kaldı ne de solcu. Siz değerli Amasyalılar Gümüşhacıköylüler burası sizin eviniz. Sizlerin buraya gelip yerleşmeniz veya başka memleketlerden gelip buraya yerleşmeniz sizin kültürünüzü burada tanıtmanızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Yaklaşan yerel seçimlerimiz var. Şu anda CHP belediye başkan adaylarımızda burada hepsine başarılar diliyorum” dedi.
 
2 DÖNEMDİR BELEDİYE BAŞKANI YAPTINIZ
Büyük partilerden belediye başkan adayı olmanın zor olduğunu ifade eden Mandalı “Eskiden mecliste 7-8 tane parti vardı. Şimdi ise 2’li parti sistemi, Milliyetçi Hareket Partisi de var. Büyük partilerde bir bakıyorsunuz x olan adayı z olmuş hatta listeye dahi girememiş. Allah hepinizin yardımcısı olsun. Beni 2 dönemdir beyaz güvercinin kanatları altında belediye başkanı yaptınız. Herkese teşekkür ediyorum“ dedi. Mandalı konuşmasında Mısır’da, Suriye’de ve arap ülkelerinde yaşanan olaylarıda kınadı.

CAN GÜVENLİĞİ YOK
CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer de “Burada gurbette değilsiniz, burası sizin öz memleketiniz. Geçenlerde Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte Irak’a gittik. Bugün Irak dünya petrol rezervlerinde dünyanın 3.sü veya 2. si durumunda. Bu kadar zengin olan bir ülkede devleti yöneten kişilerin olduğu bölgede can güvenliğiniz olabiliyor, hatta olmuyor bile. Diğer bölgelerde can güvenliği asla söz konusu değil. Hergün yüzlerce ölü var. Bugün Irak’ta, Mısır’da ve tüm arap ülkelerinde inanılması güç demokrasiden nasibini almamış hergün katliamların olduğunu görüyoruz.  Allah bizleri onların durumuna asla düşürmesin. Hatta onlarıda düşürmesin” dedi. Konuşmaların ardından sohbet etmek imkanı bulan dernek üyeleri ve aileleri, gönüllerince eğlendi.
 
Haber / Asim YAVUZ