Kapaklı’dan Mısır’a Rabia selamı

Kapaklı Belediyesi’nin tepesine Ak Parti bayrağını asarız.

GÜNDEM 26.08.2013 08:01:00 0
Kapaklı’dan Mısır’a Rabia selamı
Ak Parti Tekirdağ İl Başkanlığı’nın her ay farklı bir ilçede gerçekleştirdiği İl Danışma Meclisi Toplantısı’nın 7’incisi önceki gün saat 15.00’da Kapaklı’da yapıldı.
 
TOPLANTI BİR SAAT GEÇ BAŞLADI
Büyükşehir Yasası Kapsamında ilçe olan Kapaklı’da ilk kez düzenlenen toplantı Beyaz Saray Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi. İl Danışma Meclisi Toplantısı’na Ak Parti Tekirdağ Milletvekilleri T. Ziyaeddin Akbulut ve Özlem Yemişçi, Ak Parti İl Başkanı Ahmet Kambur, Ak Parti İl Yönetim Kurulu üyeleri, Ak Partili İl Genel Meclis Üyeleri, Ak Parti Kadın Kolları İl Başkanı Çiğdem Koncagül, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, Ak Parti Kapaklı İlçe Başkanı Ali Osman Orhan, Ak Parti Karaağaç Belde Başkanı Metin Kanat, Ak Parti Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Salih Bezgin, Ak Parti Karaağaç Belediye Meclis Üyesi Çetin Özhan, Türk Sanat Müziği Sanatçısı Sami Aksu ve çok sayıda partili katıldı. Saat 14.00’da başlaması planlanan toplantı, Milletvekilleri ve İl Başkanının esnaf ziyaretleri nedeni ile bir saat gecikmeli başladı.  
 
DİVAN KURULU OLUŞTURULDU
Ak Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda ilk olarak Divan Kurulu oluşturuldu. Divan Başkanlığı’na Yavuz Avcı, Divan üyeliklerine ise Kübra Demirci, Şükriye Beceren, Salih Bezgin ve Çetin Özhan seçildi. Toplantının hayırlara vesile olmasını temenni eden Divan Kurulu Başkanı Yavuz Avcı, “Genel Merkez tarafından resmen Kapaklı İlçe Başkanlığı’na atanan Ali Osman Orhan’ı tebrik ediyor, oluşturacağı yeni yönetimiyle birlikte yapacağı çalışmalarda kendisine başarılar diliyorum” dedi. Son zamanlarda İslam coğrafyası üzerinde kirli oyunların oynandığını belirten Yavuz Avcı, “Ne mutlu bize ki her zaman mazlumun yanında olan bir Başbakanın destekçileriyiz. Bu nedenle kendimle ve tüm Ak Partililerle gurur duyuyorum” dedi.
 
 
 
 
 
SEÇİMLERE 7 AY KALDI
Divan Kurulu’nun oluşturulmasının ardından konuşan Ak Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Kambur, İl Danışma Meclisi Toplantısı’nın 7’ncisini çiçeği burnunda ilçe Kapaklı’da yaptıkları için çok mutlu olduklarını ifade etti. Toplantı öncesi Pınar Bulvarı’nda saha taraması yaptığını kaydeden Ahmet Kambur, “Kapaklı’daki siyasi hava Ak Parti açısından oldukça olumlu. Gezdiğim yerlerde hiçbir olumsuzlukla karşılaşmadım. Seçimlere 7 ay kaldı. 30 Mart 2014’te yerel seçiler olacak. Bu seçimler ülkemizde bugüne kadar yapılanlar içinde en önemlisi olacak. Bu nedenle seçimleri kazanmak yetmez, ciddi manada yüksek oy almamız gerekiyor” diye konuştu.  
 
 
KIRGINLIK OLMAMALI
Parti içinde huzursuzluk olmaması halinde seçimleri rahatlıkla kazanabileceklerini söyleyen Ahmet Kambur, “Kapaklı İlçe Başkanlığı için 11 aday adayı çıktı. Bunu 5’e kadar düşürdük ve bu arkadaşlarımızla Ankara’ya Genel Merkez’e gittik. Yapılan mülakat sonucu Ali Osman Orhan resmen ilçe başkanlığına atandı. Diğer arkadaşlarımızın bundan kırılmaması lazım. Ak Partiliysek, ‘Ben’ demeyeceğiz, ‘Biz’ diyeceğiz. Belediye Başkanlıkları için aday belirlendiğinde de diğer aday adaylarının kendisi aday gösterilmişçesine çalışmalara devam etmesi gerekmektedir. Kırgınlık olmamalı” ifadelerini kullandı. 
 
DÜNYANIN GIKI ÇIKMIYOR
Suriye ve Mısır’da yaşanan olaylara değinen Kambur, “Suriye ve Mısır’da insanlar katlediliyor. Fakat dünyanın gıkı çıkmıyor. ABD ‘kırmızı çizgilerim var, kimse kimyasal silah kullanamaz’ diyor. Kimyasal silahlarla Mısır’da 2 bine yakın insanın öldürülmesi karşısında sessiz kalıyor” diye konuştu ve partilileri Rabia işareti ile selamladı.
 
TOP ŞİMDİ KAPAKLI’DA
Ak Parti Tekirdağ Milletvekili T. Ziyaeddin Akbulut da, Ak Parti sayesinde Kapaklı’nın tarihi bir gün yaşadığını kaydederek “Kapaklı sınıf atladı. Biz üzerimize düşen görevi yaptık ve Kapaklı’yı ilçe yaptık. Top şimdi Kapaklı’da” diye konuştu. Saha taraması kapsamında Bahçelievler Mahallesi’ni gezdiğini belirten Ziyaeddin Akbulut, “Ak Parti’nin buradaki siyasi havasının çok olumlu olduğunu gördüm. İnşallah bu atmosfer 30 Mart 2014’e kadar sürer ve Kapaklı Belediyesi’nin tepesine Ak Parti bayrağını asarız” dedi. Büyükşehir statüsüne yükselen Tekirdağ’ın böylece ülkemizdeki 30 ilden biri olduğunu söyleyen Akbulut, “Bu 30 il ülke nüfusunun yüzde 75’ini oluşturuyor. 30 Mart 2014’te 6 bin 100 kilometrekareden sorumlu olacak bir Belediye Başkanı seçeceğiz” dedi. Akbulut Ak Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı’nın Eylül ayı içinde açıklanacağını ifade etti.
 
GEZİ OLAYLARI AK PARTİ’YE YARADI
Suriye ve Mısır’da yaşanan olaylara karşı İslam ülkelerinin ve diğer dünya ülkelerinin vurdum duymazlığının devam ettiğini belirten Akbulut, “Seçimle göreve getirilen Mısır Cumhurbaşkanı, maalesef askeri darbe sonucu görevden alındı. Biz bu acıyı ülke olarak 3 kez çektik. Ama artık yeter. Seçimle gelen seçimle gitmelidir” dedi. Mısır’da yaşananların Türkiye’de de gezi olayları ile denendiğini söyleyen Akbulut, “İnsanımız gezi olayları ile kimin ne olduğunu gördü. Gezi olayları bir yerde Ak Parti’ye yaradı. Yapılan anketlerde bugün seçim olsa Ak Parti’nin alacağı oy yüzde 51,5 olarak hesaplanmıştır” açıklamalarında bulundu
.   
7 AYDIR ŞEHİT HABERİ YOK
Ülkede son 7 aydır şehit haberi alınmadığının altını çizen Ziyaeddin Akbulut, “Terörün bitmesini kim istemez. Eğer analar artık ağlamasın diyorsak çözüm sürecini sonuna kadar desteklemeliyiz. Doğuda, Güneydoğu’da çok güzel şeyler oluyor. Yatırımcılar buralara yatırım yapmak için birbiriyle yarışıyor” dedi ve konuşmasını davetlileri Rabia işareti ile selamlayarak noktaladı.
 
ONLAR VİCDANIMIZDA İDAMA MAHKÛM EDİLDİLER
Konuşmasına Ak Parti Kapaklı İlçe Başkanlığı’na atanan Ali Osman Orhan’ın zor bir görevi devraldığını belirterek başlayan Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi, “Bu görevi layıkıyla yürüteceğine inanıyorum. Bugün halkına karşı acımasız bir yönetim sergileyen Suriye ve darbe sonucu askeri vesayet ile yönetilen Mısır’da yaşananlar bizleri derinden üzmektedir. Bu zalimler, yargılandıkları vicdan muhakememizde çoktan idama mahkûm edildiler” diyerek Suriye ve Mısır’da yaşanan zulmün en kısa sürede sona ermesini temenni etti. Özlem Yemişçi’nin konuşmasının ardından toplantı basına kapalı devam etti.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ