Sünnet çocuklarının kınasını Kaymakam Kuzulu yaktı

Kapaklı Belediyesi tarafından organize edilen Kazak Gölü Festivali önceki gün başladı. Türk Halk Müziği Sanatçıları Paşa Sökmez ve Nesrin ile Türk Sanat Müziği’nin usta ismi Sami Aksu’nun bi

GÜNDEM 24.08.2013 01:48:00 0
 Sünnet çocuklarının kınasını Kaymakam Kuzulu yaktı
Kapaklı Belediyesi tarafından 2004 yılından bu yana geleneksel hale getirilen Sünnet Şenlikleri kapsamında organize edilen Kazak Gölü Festivali, önceki gün start aldı. Gecenin ilgi odağı ise ilçemize yeni atanan Kaymakam Aslı Aynaoğlu Kuzulu oldu. 
 
FESTİVAL TÜR HALK MÜZİĞİ KONSERİ İLE BAŞLADI
Dört gün boyunca sürecek olan Kazak Gölü Festivali saat 20.30’da Türk Halk Müziği Sanatçısı Paşa Sökmez’in konseri ile başladı. Birbirinden güzel türkülerle katılımcıları eğlendiren Sökmez’e, konser sonunda Belediye Başkan Yardımcısı Aziz Özkan tarafından çiçek ve plaket verildi. Festivale ilçemizin çiçeği burnunda Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu kızı ile birlikte katılırken, Belediye Başkanı İrfan Mandalı ise eşi Fatma Mandalı ile birlikte katıldı. Geceye ayrıca Türk-İş Tekirdağ Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, Kapaklı Belediye Başkan Yardımcıları Aziz Özkan, Mustafa Serat, Âdem Sekmen ve Serpil Sevgi, Belediye Başkanı Danışmanı Halil İbrahim Erkan, Belediye Meclis Üyesi Ayhan Arslan, belediye birim amirleri, belediye personeli ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
HEM GÜLDÜRDÜ HEM EĞLENDİRDİ
Protokol üyelerinin de yerini almasının ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam eden festivalde, katılımcılar birbirinden değerli sanatçıların şarkıları ile eğlenirken, sünnet olan çocuklar ise animasyon gösterileri ile rüya gibi bir gece yaşadı. Sünnet çocukları gecenin ilerleyen saatlerinde sahne alan ünlü ilizyonist Sandokan’ın gösterilerini hayranlıkla izledi. Birbirinden ilginç şovlarıyla katılımcıları hem güldüren hem eğlendiren Sandokan’a ise gösterisi sonrası plaketi ve çiçeği Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak tarafından verildi.
 
KAYMAKAMA BÜYÜK İLGİ
Sandokan’ın gösterisinin ardından Türk Halk Müziği Sanatçısı Nesrin’in konseri ile devam etti. Nesrin’in konseri esnasında sahne önüne gelen Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Kaymakam Aslı Aynaoğlu Kuzulu ve diğer protokol üyeleri ile birlikte sünnet olan çocukların ellerine kına yaktı. Kaymakam Aslı Aynaoğlu Kuzulu, sünnet çocukları ile bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.  Sünnet çocuklarına kınalarının yakılmasının ardından konserine devam eden sanatçı Nesrin’e konser sonunda Belediye Başkan Yardımcısı Serpil Sevgi tarafından plaket verildi.
 
ARTIK KAYMAKAMIMIZ DA VAR
Nesrin’in konserinin ardından konuşan Belediye Başkanı İrfan Mandalı, sünnet şöleninin 2004’ten bu yana geleneksel hale getirildiğini ifade ederek, “Kapaklı her geçen gün güzelleşiyor. Bir zamanlar köy tüzel kişiliğine sahip olan Kapaklımız, önce belde daha sonra da ilçe oldu. İlçemiz hızla gelişiyor. Artık Kaymakamımız da var. Bu ne anlama geliyor? Devlet erkanı ilçemize gelmeye başladı. Demek ki Kapaklı bunu hak ediyor” dedi.
 
HİZMETLERİMİZİ DE DAHA İLERİ SEVİYELERE GÖTÜRMEK İSTİYORUZ
Kapaklı’nın ilçe olmasının yalnız kendisinin başarısı olmadığının altını çizen Başkan Mandalı, “Bu başarıda ilçemizde yaşayan herkesin payı var” dedi. İlçe olmakla birlikte beş köyün ve Karaağaç’ın kendilerine bağlandığını anımsatan Mandalı, “3 bin 500 hektarlık coğrafi alanımız 20 bin hektara, nüfusumuz da 100 binlere yükseldi. Bu çerçevede hizmetlerimizi de daha ileri seviyelere götürmek istiyoruz” diye konuştu.      
 
HALKIM BENİ NEREDE GÖRMEK İSTİYORSA BEN ORADA OLURUM
Geride kalan yerel seçimlerde diğer siyasi partililerden de oy aldığına dikkat çeken Başkan Mandalı, “Halkım beni nerede görmek istiyorsa ben orada olurum” dedi. Yerel seçimlerle genel seçimlerin birbirinden ayırt edilmesi gerektiğini kaydeden Mandalı, “Kapaklı halkı bunu çok iyi başarıyor” dedi ve ilk konuşmasını yapmak üzere Kapaklı Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu’yu sahneye davet etti.  
 
İLK KONUŞMASINI YAPTI
Kazak Gölü’nün güzelliğine hayran kaldığını ifade eden Kaymakam Aslı Aynaoğlu Kuzulu, muhteşem bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, gecenin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Kapaklı Kaymakamlığı’na atanmaktan dolayı gururlu ve bir o kadar da heyecanlı olduğunu ifade eden Kaymakam Kuzulu, herkese iyi eğlenceler diledi.
 
GECENİN FİNALİNİ SAMİ AKSU YAPTI
Kapaklı Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu’nun konuşmasının ardından festival Sis Gösteri ekibinin halk oyunları gösterisi ile devam etti. Belediye Başkan Yardımcıları Adem Sekmen ve Mustafa Serat tarafından halk oyunları ekibine plaket ve çiçek verilirken, gecenin finalini ise Türk Sanat Müziği’nin usta ismi Sami Aksu yaptı. Birbirinden güzel Türk Sanat Müziği eserlerini Kapaklı halkı için yorumlayan Aksu, sünnet çocukları ile de yakından ilgilendi. Vatandaşlardan büyük ilgi gören Sami Aksu, plaketini ve çiçeğini Kaymakam Kuzulu’nun elinden aldı. 
 
CANLI HEYKELLERE HAYRAN KALDI
Kazak Gölü Festivali’nin 1’inci gününde İstanbul Mimdepo Performans Topluluğu canlı heykel ve pantomim gösterileri ile geceye renk kattı. Canlı heykellerin şovunu hayranlıkla izleyen Başkan İrfan Mandalı, daha sonra ekiple hatıra fotoğrafı çektirdi. Gecede davetlilere Kapaklı Belediyesi’nin çalışmalarının anlatıldığı slâyt gösterimi yapıldı. Sünnet çocukları özel olarak tasarlanan tren şeklindeki araçla, fıskiye ve ışıklandırmalarla süslenen Kazak Gölü etrafında gece boyunca dolaştırıldı. 
 
Haber / Ahmet KARDEŞ