Park projesi start aldı

Kapaklı Belediyesi tarafından İsmet Paşa mahallesine yapılacak olan İsmet Paşa parkının yapım çalışmalarına başlandı.

GÜNDEM 21.08.2013 20:49:00 0
Park projesi start aldı
PROJE ALANI 17 BİN METREKARE
Proje ile ilgili bilgi veren Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, proje alanının 17 bin 50 metrekare olduğunu ifade ederek “Konut yaşamına uygun, vatandaşların aile bireylerine uygun beraber kaliteli vakit geçirebilecekleri, çağdaş yaşam ihtiyaçları önceliği verilerek, açık park projesi tasarladık. İsmet Paşa Parkı’nda 1 adet büfe, 1 adet park ve hizmet birimi  (kulis, tuvalet, gözlem odası) 1 adet su deposu, Amfi sahnesi ve oturma alanları ve havuz, bisiklet yolu ve yürüyüş yolları yer alacak. Vatandaşlarımızın gönül rahatlığıyla gelecekleri ve dinlenebilecekleri bir ortam hazırlanacak” dedi.

İNSANLARIN NEFES ALMASINI SAĞLAR
Şehir parklarının insanların nefes almalarını sağlağını ifade eden Mandalı “Şehir parkları, şehrin içinde yer almasına rağmen gürültüden, karmaşadan, düzensizlikten uzaktır. Şehir dışına çıkamayan vatandaşlarımızın imdadına koşar. Büyük şehirde yaşayan insanların psikolojileri diğer şehirlerde yaşayan insanlara göre daha kolay bozulabildiği için parkların getireceği sosyal etkileşimler ve toplumsal birliktelikler için faydalıdır” dedi. Parkların aynı zamanda sosyal alan olarak da kullanıldığını belirten Mandalı “Çocuklarımızın ve ailelerimizin sosyalleşmeleri için en uygun alanlar arasında yer alır. Bu alanlar ilçemizde yaşayan her türden vatandaşımıza hitap ettiği için toplumsal anlamda eşitliğin doğal olarak bulunduğu mekânlardan biridir” diye konuştu.

BÜYÜK PARK ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
Yeni parkların Kapaklı için bir ihtiyaç olduğunu söyleyen İlçe Belediye Başkanı İrfan Mandalı “Bu park, ilçemizde yeni parklar önemli bir ihtiyaç olduğu için yapıldı. İlçemizin her köşesinde vatandaşlarımızın rahat edebilmelerini amaçlayarak yaptığımız alanlar bu bağlamda misyonunu tam olarak gerçekleştirdi” dedi. Mandalı, her gün parklara akın eden binlerce kişiyi gördükçe heyecan duyduklarını kaydeden Mandalı “Mevcut parklarımıza olan yoğun teveccüh bizim daha başka yerlerde de park açmamız için bize yol haritası oldu. Bu kapsamda diğer büyük park projelerimiz için çalışmalarımız devam ediyor. Bu park projelerimizde sona erince ilçemizde yaşayan vatandaşlar için vazgeçilmez alanlar ortaya çıkacaktır” şeklinde konuştu.
 
VATANDAŞLARIMIZIN İLGİSİ EN BÜYÜK MUTLULUĞUMUZ
Kapaklı Belediyesi olarak büyük parklar konusunda, başından bu yana ciddi bir çalışma içinde olduklarını söyleyen Mandalı “İlçemizde yeşil alanlar konusunda önemli bir çalışma içinde girdik. Bu kapsamda ilçemizin dört bir yanına yeni parklar yaptık. Parkları yapmamızdaki temel amaç ise vatandaşlarımızın rahatça evlerinden yaya olarak da park alanlarına gitmelerini sağlamaktır. Bu hedef doğrultusunda ardı arkasına yapılan parklar hedeflerine ulaştı. Her gün binlerce vatandaşımız parklarımıza giderek vakit geçiriyor. Bu hizmetin giderek yayılmasını hedefleyerek yeni parklarımız için de çalışmalarımız devam ediyor. Parklarımız bittikten sonra bulundukları alana daha çok fayda sağlayacak” dedi.