ÇTSO, Teknokent ile ‘İyi Niyet Anlaşması’ imzalayacak

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası ile İstanbul Üniversitesi bünyesinde bulunan İstanbul Teknokent A.Ş. “İyi Niyet Anlaşması” imzalayacak. Anlaşma ile ÇTSO üyelerine ve ülke ekonomisine katkı sağ

GÜNDEM 17.08.2013 13:57:00 0
ÇTSO, Teknokent ile ‘İyi Niyet Anlaşması’ imzalayacak
İstanbul Üniversitesi ile sanayi kuruluşları arasındaki işbirliği çalışmalarıyla yenilikçilik faliyetlerini destekleyerek Ar-Ge kültürünün yaygınlaşmasını hedefleyen İstanbul Teknokent A.Ş., önceki gün Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti.
 
TEORİK BİLGİMİZİ PRATİĞE ÇEVİRMEYİ AMAÇLIYORUZ
Aralarında İstanbul Teknokent Genel Müdürü Ferudun Tufan, Arge Müdürü Kayhan Bayazıt ve İstanbul Üniversitesi Akademisyeni Prof. Dr. Gamze Sart’ın yer aldığı Teknokent heyeti, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları İsmail Akın ve Mehmet Danyeli tarafından karşılandı. Ticaret ve Sanayi Odaları ile ortak çalışmak istediklerini dile getiren Dr. Gamze Sart, “Teknokentlerin amacı, Türkiye’nin sanayi ve ticaret anlamında potansiyeli olan farklı konular üzerinde üniversitelerimizi yapılandırarak bu alanlarda daha gelişmiş ve uzmanlaşmış bireyler yetiştirmektir. Biz sanayi ile beraber çalışmak istiyoruz. Laboratuvarlardan çıkıp teorik bilgimizi ticaretimizi ve sanayimizi de geliştirecek şekilde pratiğe çevirmeyi amaçlıyoruz” diye konuştu.
 
BİR KÖPRÜ KURULUŞ GÖREVİNDEDİR
Teknokent’in avantajlarından da bahseden Dr. Gamze Sart, OSB’lerde yer alan kuruluşların, araştırma yapma imkânı bulabildiğine dikkat çekerek, “Yeni ürün ve hizmetlerini daha ucuza üretiyor. Vergi muafiyetinin yanında cirosunu ve karlılığını da arttırıyor” dedi. Teknoloji Transfer Merkezi’nin olanaklarına da değinen Sart, “Merkez, eğitim imkânları sunmasının yanında proje geliştirme desteği, iş birliği yaparak konusunda uzman akademisyenlerle çalışma fırsatı, lisanslama, gelişmiş satış, pazarlama teknikleri konularının yanı sıra risk paylaşımlı destek de sağlayarak, bir köprü kuruluş görevindedir” açıklamalarında bulundu.
 
 
EKONOMİNİN GELİŞİMİNE KATKI SAĞLAMAK İSTİYORUZ
ÇTSO’yu ziyaret etmedeki amaçlarının Teknokent’i anlatmaktan ziyade Teknoloji Transfer Merkezi’nin işlevinden bahsetmek olduğunu kaydeden İstanbul Teknokent Ar-Ge Müdürü Kayhan Beyazıt ise “Bu merkezde yapılacak araştırmaların yanı sıra yapılan araştırmalarda görev alacak yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin konusunda uzman olmalarını istiyoruz. Böylece piyasadaki boşluğu doldurarak hem ülke ekonomisinin gelişimine hem de yetkin insanlar yetişmesine olanak sağlayacağız” dedi.
 
 
ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMAYA HAZIRIZ
ÇTSO ile protokol anlaşması imzalamak istediklerini belirten İstanbul Teknokent Heyeti “Yapacağımız ‘İyi Niyet Sözleşmesi’ ile ÇTSO üyeleriyle 1 yıl ya da daha uzun vadeli bir aksiyon planlaması yapmak istiyoruz” dedi. İstanbul Teknokent Ar-Ge Müdürü Kayhan Beyazıt’ın, Teknokent A.Ş.’nin, ÇTSO ile yapacağı çalışmalara ÇOSB Müdürlüğü ve NKÜ’nün de paydaş olmasında bir sakınca olup olmadığını sorması üzerine konuşan ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, “Aksine, birlikte çalışmamızın çok daha faydalı olacağına inanıyorum. Bizler ÇTSO Yönetimi olarak, Çerkezköy’ümüzün ve ülke ekonomisinin kalkınmasında, üzerimize düşen her görevi yapmaya hazırız. İstanbul Üniversitesi gibi Türkiye’nin en köklü kurumu ile birlikte çalışmak da bizleri ayrıca onurlandıracaktır” dedi.

Haber / Ahmet KARDEŞ