Emniyete neden alındı?

Ramazan Bayramı öncesi ruh sağlığı yerinde olmadığı ileri sürülen Ali Çelebi’nin polis tarafından darp edildiğini iddia eden Kapaklı Samsunlular Derneği Başkanı Mehmet Aktürk, beraberindeki der

GÜNDEM 16.08.2013 00:16:00 0
Emniyete neden alındı?
GÖZDAĞI VERDİ
Kapaklı Samsunlular Derneği Başkanı Mehmet Aktürk, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Kocabıçak’ın kendisini “Sen savcı mısın? Avukat mısın? Bilirkişi misin? Neden insanları emniyet binası önüne topladın?” diye azarladığını ileri sürdü.. Kocabıçak’ın bu zamana kadar Türkiye’nin hiçbir yerinde bir emniyet binasının önüne siyah çelenk bırakılmadığını söylediğini dile getiren Aktürk, emniyet müdürünün kendisine gözdağı verdiğini iddia etti.
 
 
 
 
TÜM YASAL HAKLARIMI KULLANACAĞIM
Emniyete götürülürken emniyet müdürünün acılarını paylaşacağını düşündüğünü söyleyen Aktürk, “Emniyete, savcılığın talimatı doğrultusunda mı çağırıldım bilmiyorum. Savcılık talimatı ile çağırılsaydım resmi ifadem alınırdı. Fakat ifadem alınmadı. Acımızın paylaşılmasını beklerken, böyle bir tavırla karşılaştım. Otopsi raporu gelmeden emniyete alındım ve aba altından sopa gösterildi. Emniyet Müdürünün bu davranışı karşısında tüm yasal haklarımı kullanacağım” dedi. Olayın ulusal basında da yer almasının ardından Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya da olayla ilgili soruşturma başlattı. Aktürk’ün bugün Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya ile konu hakkında görüşmesi bekleniyor. 
 
Haber / Şaban KARDEŞ