Orta Doğu’da yaşanan olaylar masaya yatırıldı

Ak Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı, parti binasında bayramlaşma programı düzenledi. Bayramın ilk günü düzenlenen programa, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, partinin İlçe Başkanı Alaet

GÜNDEM 11.08.2013 22:02:00 0
 Orta Doğu’da yaşanan olaylar masaya yatırıldı
“MÜSLÜMANLARA SADECE TÜRKİYE SAHİP ÇIKIYOR”
Ramazan ayını bereketi ile huzur içerisinde geçirdiklerini belirten Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, Orta Doğu’da yaşananlara dikkat çekti. Demirbağ, “Biz bugün burada çok güzel bir bayram geçiriyoruz. Ancak, Suriye’de Mısır’da kardeşlerimiz belki de şu anda kurşunlar ile burun buruna. Orada kardeşlerimiz çok büyük bir zülüm altında. Ve oradaki kardeşlerimize tek sahip çıkan ülke biziz” dedi. Geçtiğimiz günlerde Çerkezköy Halk Pazarı önünde 6 bin kişiye iftar yemeği verdiklerini anımsatan Demirbağ, parti olarak vatandaşlarla aynı sofrada buluşmaya devam edeceklerini ifade etti.
“HAKETMİŞLERSE GEREKEN NEYSE YAPILSIN”
Ergenekon Davası’nda alınan kararlar ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Demirbağ, “Verilen kararlar yargının vermiş olduğu kararlar. Muhakkak bir dayanakları var ki o kararları vermişler. Bu konuda söylenecek fazla bir şey yok. Onlar muhakkak üst mahkemeye itiraz edecekler. Eğer haklarında yanlış bir karar verilmişse bunu canı gönülden diliyoruz ki bir üst mahkemeden geri dönsün. Kimse haksızlığa uğramasın bunu hiç kimse istemez. Eğer, hak etmişler ise, gereken neyse yapılsın. Kimsenin yaptığı yanına kar kalmasın” dedi.
“MÜSLÜMAN GEÇİNENLERİN YAPTIĞINI MÜRŞİKLER YAPMADI”
Her gün binlerce kişinin canını verdiği Orta Doğu’daki olayları kınayan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem de, “Mısır ve Suriye’de binlerce Müslüman din kardeşimiz katlediliyor. Müslüman’ım diye geçinenler peygamberimiz zamanında puta tapan müşriklerin bile yapmadığını yapıyor. Onlar bile, mübarek üç aylarda kimse ile savaşmazlardı. Ama şuan öyle değil. Kardeş kardeşi öldürüyor. Binlerce din kardeşimiz mübarek günlerde canından oluyor. Bunlardan derin üzüntü duyuyorum. Dünya bu yaşananlara sessiz kalıyor. Bize demokrasi dersi verenler darbe kelimesini bile ağızlarına alamıyor. Batı hala haçlı zihniyetine sahip. Çıkarlar doğrultusunda binlerce Müslüman din kardeşimiz ölüyor. Bu içler acısı bir durumdur. Mazlumların sesi olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
“8 AYDIR KAN AKMIYOR”
AK Parti hükümetinin 8 ay önce başlattığı çözüm süreci ile ilgili de konuşan Ertem sürece ilişkin şu açıklamalarda bulundu. “Hükümetimizin 8 ay önce başlatmış olduğu çözüm sürecini canı gönülden destekliyorum. Başlatılan süreç ile birlikte artık analarımız ağlamamaya kan akmamaya başladı. Bayramı bayram gibi kutlar olduk. Geçen sene verdiğimiz şehitlerimiz ile bayramı bayram havasında geçirememiştik”
“ARTIK HALK BELEDİYESİNE SAHİP ÇIKIYOR”
Belediye olarak her zamankinden daha güzel bir bayram geçirdiklerini belirten Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz ise, “Bu yıl belediye olarak vatandaşlarımıza bin 70 tane erzak dağıttık. İnşallah önümüzdeki Ramazan’da da dağıtırız. Ramazan ayı huzur ayıdır. Merhamet ayıdır. Bugün bize gösterdi ki burada da olduğu gibi halkımız bize sahip çıkıyor. Bayramlaşma programlarında uzun kuyruklar oluşuyor. Bu durum beni oldukça mutlu etti” dedi.
BİRLİKTE HAREKET ETMELİYİZ
Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir de bayramlaşmada yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik çağrısında bulundu. Ramazan ayının feyzinden herkesin yararlanması gerektiğini ifade eden Belindir, herkesin ramazan bayramını kutladı.
“YETER Kİ BİZ BİRBİRİMİZE ÇELME TAKMAYALIM”
Çözüm süreci ile birlikte Türkiye’de yeni bir sayfa açıldığının altını çizen Ak Parti Tekirdağ İl Yönetim Kurulu Üyesi Sait Yazı da, “Biz sürece tam destek veriyoruz. Bu süreç ile birlikte Türkiye’de yepyeni parka bir dönem başladı. Bu süreçte herkesin çok dikkatli olması geriyor. Bu süreci başarılı bir şekilde atlatmamız için kimsenin birbirine çelme takmaması gerekiyor” dedi. AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı Kadın Kolları Başkanı Nuran Yeşil de herkesin ramazan bayramını kutlayarak, Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir’in birlik ve beraberlik çağrısını yineledi.
 
Haber / Kübra AŞIK