Kur’an öğrenip, hatim ettiler

Kapaklı Merkez Camii’nde verilen yaz kuran kurslarına katılan 23 kız ve 18 erkek öğrenci önceki gün düzenlenen program ile hatim etti. Önceki gün iki aşamada düzenlenen programın öğleden önceki aş

GÜNDEM 5.08.2013 22:53:00 0
 Kur’an öğrenip, hatim ettiler
GÖZYAŞLARI SEL OLUP AKTI
Çocuklarını bu özel günde yalnız bırakmayan aileler, öğrencilerin okuduğu ilahiler ile kendilerinden geçtiler. “571’de 1 güneş doğdu”, “Yetim Kız”, “Medine Yoluna Vardım”, “Allahu Allah” ve “Annem” ilahilerini hep birlikte okuyan öğrenciler herkesi gözyaşlarına boğdu.
 
TELEFON KAMERALARI AN VE AN KAYITTAYDI
Yasin’i Şerif-i bölümler halinde okuyarak kendilerini izlemeye gelenlere Kur-an ziyafeti sunan öğrencilerin bu anları da aileleri tarafından telefon kamerası ile sürekli kaydedildi. Çocuklarının en güzel gününü daha sonra izlemek üzere kaydeden ailelerin, mutluluğu gözlerinden okundu.
 
ÇOCUKLARA ÇEŞİTLİ HEDİYELER VERİLDİ
24 Haziran’da derslere başlayarak 1,5 ay gibi kısa bir sürede Kur’an-ı Hatim etmeyi başaran 41 öğrenciye Çerkezköy ve Kapaklı’da faaliyet gösteren firmalar çeşitli hediyeler verdi.
 
“İLÇEMİZİ HEP BİRLİKTE EL ELE GÜZELLEŞTİRECEĞİZ”
Programın öğleden sonra gerçekleştirilen aşamasına katılan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Sadece camilerimizde değil okullarımızda da bu güzelliklerimizi sergilemeye çalışıyoruz. Tabi ki şuan okullarımızda eksikliklerimiz var ama inşallah onları da en kısa sürede ortadan kaldıracağız. Bugün buraya gelerek çocuklarına destek olan tüm aileleri gönülden kutluyorum. Çocuklarımız 1,5 ay gibi bir sürede güzel başarı gösterdiler ve Kur’an-ı Kerim’i hatim ettiler. Burada hem Kur’an-ı öğrenen çocuklar bunun yanı sıra hocamızın bilgi hazinesindeki bilgilerden de yararlandılar. Şimdi bugün burada onlarla birlikte güzel bir gün geçiriyoruz. Kapaklı bizimdir. Camilerimizi hep birlikte el ele güzelleştireceğiz. Kapaklı’ya dışarıdan gelenleri Kapaklı sevdalısı yapacağız” dedi.
 
PLAKETLERİNİ MANDALI’NIN ELİNDEN ALDILAR
Öğrendikleri dini bilgileri aileleri ile de paylaşan öğrenciler, plaketlerini Başkan Mandalı’dan aldı. Öğrencileri tek tek tebrik eden Mandalı, “Geçtiğimiz yıllarda hatim eden çocuklarımıza maddi değeri yüksek bir altın hediye ediyorduk. Ancak  bu yıl manevi değeri daha yüksek bir şey yapmak istedik ve bu plaketleri hazırlattık. İnşallah yıllar geçtikten sonra bile baktıkça bizi ve bu günü hatırlarsınız” diye konuştu.
 
Haber / Kübra AŞIK