1 ayda 7 ruhsat verildi

Kapaklı Belediyesi tarafından her ay düzenli olarak gerçekleştirilen Değerlendirme Toplantıları kapsamında Zabıta Müdürlüğü’nün Temmuz Ayı çalışmaları hakkında bilgi veren İlçemiz

GÜNDEM 5.08.2013 22:25:00 0
 1 ayda 7 ruhsat verildi
İlçemiz Zabıta Müdürü Hilmi Gökçe, Zabıta biriminin Temmuz ayı içerisinde gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulundu.                        
 
7 MÜESSESEYE İŞ YERİ AÇMA VE ÇALIŞTIRMA RUHSATI VERİLDİ
Temmuz ayı içinde 5 adet sıhhi, 1 adet gayri sıhhi ve 1 adet umuma açık müesseseye iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatı verildiğini belirten Zabıta Müdürü Hilmi Gökçe, “Bir aylık süre içinde İcra Müdürlüğü, Belediye ve diğer kurumlardan gelen 14 ilan tutanak altına alındı. Ruhsat verilen işletmelerin kontrolü yapıldı. 10 vatandaşımızın defin işlemleri gerçekleştirildi. Ayrıca Temmuz ayı içinde 2 adet Menşe Şahadetnamesi verildi” dedi.
 
EKSİK ÇÖP BİDONLARI TAMAMLANDI
Zabıta Müdürlüğü’nce Temmuz ayı içinde 265 gelen ve 144 giden evrakın kayıt altına alındığını belirten Hilmi Gökçe, “Bir aylık süreçte 9 adet Zabıt Varakası düzenlendi. 1 iş yeri mühürlendi. Cezaların ve mühürlenen işyerlerinin tebligatları yapıldı. İlçedeki çöp şikayetleri incelenerek çöp araçlarına yönlendirme yapıldı ve eksik çöp bidonları tamamlandı. Umuma açık istirahat ve eğlence yerleri denetlendi” ifadelerini kullandı.
 
İNŞAATLAR UYARILDI
Temmuz ayı içerisinde yeni ruhsatlandırılan iş yerlerine gidilerek ruhsat kesinleştirme tutanağı tutulduğunu sözlerine ekleyen Gökçe, “Gıda imalatı yapan iş yerlerine denetlemeler yapılarak eksik görülen evrakları tamamlatıldı ve işyeri temizlik kurallarına uyulması konusunda uyarıldı. İlçemizin cadde ve sokakları periyodik olarak yol süpürme aracı ile süpürülüp yıkatıldı. İnşaatlar, kaldırım ve yollara demir, tuğla türü malzemeler dökmemeleri konusunda uyarıldı. Tespit edilen su patlakları su işlerine bildirildi” açıklamalarında bulundu.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ