Peygamberin hayatını anlattı

Çerkezköy Belediyesi’nin Ramazan Etkinlikleri kapsamında düzenlediği programları kapsamında son konferansı İstanbul Baş vaizi Mustafa Akgül verdi. Önceki akşam saat 22.00’da Amfi Tiyatro’da düzenlene

GÜNDEM 4.08.2013 21:32:00 0
 Peygamberin hayatını anlattı
TEMBELLEŞMEK DOĞRU DEĞİL
Kadir Gecesinin önemi ve Peygamber Efendimizin hayatını anlatan Akgül, “Kadir Gecesi’nde ibadet edenlerin 84 yıl ibadet etmesine gerek yoktur” düşüncesinin yanlış olduğunu ifade etti. Akgül “Bir şeyin faziletli olması üstün olması başka bir şeydir. 80 yıllık ibadetin yerini tutması başka bir şeydir. 20 bin TL’ye de otomobil var. 200 bin TL’ye de otomobil var. İkisi de beş kişi götürür. Onun değeri lüksünden konforundan emniyetinden geliyor ama, ikisinin de götürdüğü kişi sayısı aynı. Yani Kadir Gecesi’nde yapılacak ibadetler başka zamanlarda yapılacak ibadetlerin yerini tutar diye tembelleşmek doğru değil. Kadir Gecesi’nde yapılacak ibadet bereket açısından, verimlilik açısından 84 yıllık ibadete denktir” dedi.
KADİR GECESİ’NİN FAZİLETLERİNİ ANLATTI
Kadir Gecesi’nin önemini anlatan Akgül, “Allah insanları yaratmadan önce meleklere dedi ki ben yeryüzünde beni temsil edecek bir varlık yaratacağım. Melekler dedi ki yeryüzünü kana bularlar fesat çıkarlar. Biz ise, sana ibadet ile devam ediyoruz. Başka bir varlık yaratma dediler. Cenab-ı Allah ben sizin bilmediğinizi biliyorum dedi. İnsanoğlu’nu yarattı. Bugün Allah Melekleri yer yüzüne gönderiyor ki, gidin de adem oğullarının bana nasıl ibadet ettiğini görün diye. İşte, o manzarayı görmek için çeşitli ödüller ile de yeryüzüne inen melekler, manen sıkışıklık yaratacakları için bu geceye Kadir denildi. O yüzden bugün tövbe edenlerin tövbesi kabul edilir. Günahları affedilir. Eğer bir daha verdikleri sözden caymazlar ise, başladıkları ibadetleri bırakmazlar ise, terk ettikleri günahlara bir daha dönmezler ise, bugüne kadar olan günahları affedilir” dedi.
“ALACAĞIMIZ DERSLER VAR”
Etkinlik ile ilgili açıklama yapan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem de, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da düzenlediğimiz Ramazan programları ile tüm vatandaşlarımızı burada buluşturduğumuz için çok mutluyum. Bu gece Kadir Gecesi’ne denk geldiği için amfimiz biraz boş kaldı. Ama yinede programımız çok güzel geçiyor. Bizim akşamdan çıkartacağımız çok sonuç alacağımız çok dersler var” derken, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce, önümüzdeki yıl eğlence yönü ağırlıklı programlar düzenleyeceklerini kaydetti.
 
Haber / Kübra AŞIK