Somalili çift Çerkezköy’de sağlığına yeniden kavuştu

Somali Başbakanı Abdi Farah Shirdon Saaid’in 63 yaşındaki ablası Sırad Mahmet Aden ile eşi 66 yaşındaki Osman Abrar Adan dün Çerkezköy’de katarakt ameliyato oldu.

GÜNDEM 2.08.2013 22:38:00 0
 Somalili çift Çerkezköy’de sağlığına yeniden kavuştu
ÇERKEZKÖY’DE AMELİYAT OLDULAR
Dün Özel Çerkezköy Hastanesi’ne gelen Sırad Mahmet Aden ve Osman Abrar Adan çifti Op.Dr.Ayhan Sandal tarafından katarak ameliyatına alınırken, yaklaşık yarım saat süren ve başarılı geçen ameliyatın ardından müşahede altına alınan Sırad Mahmet Aden ve Osman Abrar Adan çiftinin sağlık durumlarının iyi olduğu ifade edildi.
BAŞARILI GEÇMESİNDEN DOLAYI MEMNUNUZ
Somali Başbakanı Abdi Farah Shirdon Saaid’in ablası Sırad Mahmet Aden (63) ameliyat sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Somali’de bir iftarda ayırsever iş adamlarının durumlarını görmesi üzerine onların vasıtası ile Çerkezköy’e geldiklerini ifade eden Sırad Mehmet Aden “2 Temmuz’da İstanbul’a geldik. Doktorlara gittiğimizde ameliyatın kesin olduğunu belirttiler. Bizler de tanıdığımız bir iş adamının yönlendirmesi ile birlikte Özel Çerkezköy Hastanesi’ne geldik. Ameliyatın başarılı geçmesinden dolayı memnunuz” diye konuştu.
10 DAKİKA SÜRDÜ
Özel Çerkezköy Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr.Ayhan Sandal  da Somali Başbakanı Abdi Farah Shirdon Saaid’in ablası Sırad Mahmet Aden ile eşi Osman Abrar Adan Özel Çerkezköy Hastanesi’ne geldiklerinde gözlerinde katarak olduğunu belirterek “Bir hastamızın tavsiyesi üzerine bizlere iyi görememe şikayeti ile geldiler. İki hastamız da yıllardır görememe sıkıntısı yaşıyordu. Somali’de göz doktoru gözlerde katarak olduğunu tespit etmiş ve hastaların ameliyat olması gerektiğini söylemiş. Yaptığımız incelemelerde gözlerinde kalınlaşmış katarak olduğunu tespit ettik” dedi. Sandal, tedavisinin cerrahi yöntemle sürdürüp lazer tedavisi ve fako cerrahisi ile müdahalede bulunduklarını söyleyerek “Gayet başarılı bir operasyon ile 5-10 dakikada gözdeki katarakları aldık” dedi.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ