Cami Ne Kadar Önemliyse Bayrak Da O Kadar Önemli

Edirne Keşan’a bağlı Küçükdoğanca Köyü'ndeki cami temelini atan Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu 'Manevi değerlerimiz açısından ezan, minare, cami ve Kur'an bizim için ne kadar önemliyse,

GÜNDEM 31.07.2013 22:17:00 0
 Cami Ne Kadar Önemliyse Bayrak Da O Kadar Önemli
Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, önceki gün saat 17.00’da Keşan Küçükdoğanca Köyü’nde düzenlenen Camii Temel Atma Töreni’ne katıldı.
HARÇ BUTONUNA MÜEZZİNOĞLU BASTI
Cami Temel Atma Töreni’ne Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun yanı sıra, Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Edirne İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muhammet Öztürk, Edirne İl Müftüsü Emrullah Üzüm, Kamu, özel, sivil, sosyal ve siyasal kesimlerin temsilcileri de katıldı. Köy Meydanı’nda gerçekleşen törende Köy Muhtarı Hüseyin Soran, Keşan İlçe Müftüsü Süleyman Yeniçeri, Edirne İl Müftüsü Emrullah Üzüm, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı ve Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu birer konuşma yaptılar. Daha sonra Bakan Müezzinoğlu ve beraberindekiler camiinin yapılacağı alana geçtiler.
İKİ ÖNEMLİ DEĞERE İHTİYAÇ VAR
Caminin temel atma töreninde konuşan Bakan Müezzinoğlu, milletlerin güçlü ve başarılı olabilmesi için 2 önemli değere ihtiyaçları olduğunu ifade ederek, "Milletlerin güçlü ve başarılı olabilmesi için iki önemli değere ihtiyaçları vardır. Bu iki önemli değere ne kadar güçlü sahip çıkarlarsa millet olarak dünya milletleri arasındaki saygın ve güçlü yerini o şekilde alabilirler. Bu iki değerden bir milli değerler bir diğeri ise manevi değerlerdir. Manevi değerlerimiz açısından ezan, minare, cami ve Kur'an bizim için ne kadar önemliyse, diğer taraftan da vatan, bayrak ve millet o kadar önemlidir" dedi.
KENDİ HESABINDAN 10 BİN TL GÖNDERECEK
Caminin finansmanı konusunda da en iyiyi yapma gayretinde olduklarını ifade eden Müezzinoğlu, inşaatı başlayacak köy camisi için de kendi hesabından 10 bin TL göndereceğinin sözünü verdi. Keşan'daki temaslarının ardından Uzunköprü İlçesi'ne geçen Müezzinoğlu Ergene Otelde, sivil toplum örgütleriyle bir araya geldi. Burada dualar eşliğinde kurban kesildi. Müezzinoğlu camii temelinin ilk harcını butona basarak attı.
 
Haber / Gökhan TEKER