Edirne’yi gezmeye bir gün yetmez

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi üyeleri, yaklaşık 5 ay önce hizmete giren dernek binaları ile birlikte sosyal hayatta daha aktif rol almaya başladı. Çerkezköy Belediyesi Ramazan Ayı etkinlikleri kap

GÜNDEM 31.07.2013 03:00:00 0
 Edirne’yi gezmeye bir gün yetmez
Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi üyeleri, önceki gün Çerkezköy Belediyesi tarafından Ramazan etkinlikleri dolayısı ile düzenlenen turla Osmanlı’nın başkentliğini yapmış Edirne’nin tarihi ve turistik yerlerini gezdiler.
 
İLK DURAK SELİMİYE CAMİİ
Birbirinden heyecanlı ve meraklı üyeleri Yüzyıllarca dünyaya hükmetmiş bir devletin başkentliğini yapmış şehirde, Edirne Sakatlar Derneği Başkanı Adem Düzkes karşıladı. Geziden önce Edirne’ye giderek incelemelerde bulunduğunu belirten Çetinkaya,, “Adem Düzkes’le tur konusunda birebir görüşmemiz olmuştu.  Önceki gün Çerkezköy’den saat 12.00’da hareket ettik. Edirne’ye vardığımızda ilk olarak Selimiye Camii’ni ziyaret ettik. Gördüğümüz manzara karşısında gerçekten nutkumuz tutuldu. Kimimiz daha ilk defa Selimiye’yi görüyorduk gerçekten çok heyecanlandık” dedi. 
 
“EDİRNE’NİN SOKAKLARI BURAM BURAM TARİH KOKUYOR”
Savaşta mevzi olarak kullanılan alanları gezdiklerini belirten Çetinkaya, daha sonra ziyaret ettikleriII. Beyazıt Külliyesi’nden çok etkilendiklerini söyledi. Çetinkaya, “ Her şey çok güzeldi. Sanırım samimiyet ile bunu söyleyebilirim ki daha önce bu kadar çok etkilendiğim bir manzara ile karşılaşmamştım. Yunanistan ve Bulgaristan sınırının kesiştiği alanı bir tepe üzerinden izledik.  Her şey gerçek olamayacak kadar güzeldi.”diye konuştu. 
 
“YENİ MÜFTÜYLEDE TANIŞTIK”
Ramazan bayramı sonrası Çerkezköy’de göreve başlaması beklenen Müftü Yusuf Tuna’yı da iftara davet ettiklerini sözlerine ekleyen Çetinkaya, “ Davetimizi kırmayan müftümüz ve eşi hanımefendi de bize eşlik etti ve hep birlikte orucumuzu açtık. Oradaki yemek masrafımızı Edirneli zengin bir hayırsever karşıladı. Ben buradan bize bu imkanı sunan herkese teşekkür ediyorum” açıklamalarında bulundu.
 
HABER MERKEZİ