Taksiciden 'Polis Dayağı' Şikayeti

Edirne'de taksi şoförü 48 yaşındaki Yılmaz Öztürk, başka bir taksi şoförüyle yaptıkları kavganın ardından önünü kesen polislerin, direnmediği halde biber gazı sıkarak kendisini dövdü

GÜNDEM 31.07.2013 02:42:00 0
 Taksiciden
Edirne'deki bir taksi durağında şoförlük yapan evli 3 çocuk babası Yılmaz Öztürk, geçtiğimiz günlerde başka bir durağın taksi şoförüyle müşteri alma meselesi yüzünden kavga ettiklerini, olayın ardından ailesi ile eve gitmek isterken polis ekipleri tarafından yolunun kesildiğini ve direnmediği halde 4 polis tarafından kendisine biber gazı sıkıldığını ve dövüldüğünü öne sürdü.
“4 POLİS SEBEPSİZ YERE DÖVDÜ”
48 yaşındaki Öztürk olayı şöyle anlattı: “'İlk gelen polis aracında kavga ettiğim sürücüsünün babası vardı. Beni karakola davet ettiler. Tam polis aracına binecekken sonradan gelen 2 polis aracından inen bir polis memuru elinde tespihle enseme vurmaya başladı ve hakaret etti. Daha sonra yaklaşık 10 polis beni aralarına alıp biber gazı sıktı ve beni dövdü. Yere düştüm, oruçlu olduğumu ve karakola zaten gittiğimi söyledim. Bana küfürler ettiler ve kafama ayaklarıyla vurdular.”
“1 GÜN HASTANEDE KALDIM”
Dayak yedikten sonra Cumhuriyet Polis Merkezi’ne götürülüp ifadesi alındığını anlatan Öztürk, karakoldan çıktıktan sonra Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne gittiğini ve darp raporu aldığını ifade etti. Öztürk, “ O günü hastanede geçirdim. Kendimi hiç iyi hissetmiyordum. Ailemin yanında beni karşı gelmediğim halde dövdüler. Onlardan sonuna kadar şikayetçiyim. Zaten ilk kavga ettiğim taksi şoförü ile birbirimizden şikayetçi olmadık” diye konuştu.
 
“AYIRMAYA ÇALIŞTIM BAŞARAMADIM”
Olaylara bire bir tanık olduğunu belirten Yılmaz Öztürk’ün eşi Nermin Öztürk ise, polis dehşetine maruz kaldıklarını kaydederek, “Eşim karakola gidecekken ve hiç karşı koymadığı halde polislerce dövüldü. Ben ayırmaya çalıştım ama dinlemediler sürekli hakaret ettiler. Onlardan şikayetçiyiz” dedi. Edirne Cumhuriyet Savcılığı Yılmaz Öztürk’ün şikayeti üzerine olayla ilgili soruşturma başlattı.
 
Haber / Ahmet KILAVUZ