Çeltiğe alternatif ürün aranıyor

Edirne’nin Meriç İlçesi’ndeki çiftçiler ürün çeşitliliğini arttırmak ve çeltiğe alternatif olabilecek yeni ürünler bulmak amacıyla, Tekirdağ'a geldi.

GÜNDEM 27.07.2013 02:08:00 0
 Çeltiğe alternatif ürün aranıyor
Edirne'nin Meriç ilçesinde ürün çeşitliliğini arttırmak, çeltiğe alternatif olabilecek yeni ürünler bulmak amacıyla, yöredeki çiftçi örgütleri üyeleri Tekirdağ’a geldi.
 
KAYMAKAMDA ZİYARETTE HAZIR BULUNDU
İlk olarak Ertuğrul Karaevli’nin 850 dekarlık elma bahçesini ziyaret eden çiftçiler, Meriç  İlçe Kaymakamı Mehmet Nurullah Karaman, Meriç İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abuzer Sağdıç, Ziraat Mühendisi Serdar Çoban, İlçe Ziraat Odası Başkanı Sadettin Uluçay, Meriç Süt Üreticileri Birliği Başkanı Hidayet Taylan İlçenin önde gelen meyve üreticileri, Edirne İl Tarım Müdürlüğünde görevli Ziraat Mühendisi Alparslan Uysal, Ziraat Teknikeri Ali Ateş'ten oluşan 15 kişilik bir heyet katıldı. Geziye Tekirdağ İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünü temsilen Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Necmettin Köşkeroğlu da yalnız bırakmadı.
 
BAHÇE AVRUPA STANDARTLARINDA
Çiftçiler, gezinin sonunda 850 dekarlık bahçenin Avrupa standartlarında olduğu, soğuk hava deposu, paketleme, tel, file ve sulama sistemi ile bir örnek tesis oluşturduğu görüşünde birleşti.
Haber / Cihangir ARIK