Haber almak bir haktır

24 Temmuz Basın Bayramı nedeni ile Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şubesi Başkanı Murat Koçak, yerel basın mensuplarının Basın Bayramını kutladı. Haber almanın bir hak ve aynı zamanda bir ihtiyaç

GÜNDEM 25.07.2013 10:21:00 0
Haber almak bir haktır
Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şubesi Başkanı Murat Koçak, yaptığı yazılı açıklama ile gazetecilerin 24 Temmuz Basın Bayramı’nı kutladı. 
 
BASIN BİR MİLLETİN ORTAK SESİDİR 
Türk Basınında sansürün kaldırılışının 105. yıldönümünde,  basın mensuplarının “24 Temmuz Basın Bayramını” içtenlikle kutladığını belirten Koçak, “Farklı görüşlerin seslendirilmesine imkân sağlayan basın kuruluşları, toplumsal sorunları ve görüşleri dile getirerek çok önemli bir görevi yerine getirmektedirler. Devletimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk;  “Basın, bir milletin ortak sesidir. Bir milleti aydınlatma ve olgunlaştırmada, bir millete ihtiyaç duyduğu fikri gıdayı vermede,  basın başlı başına bir güç, bir okul, bir rehberdir,” sözü ile basının önemine ve basın mensuplarının üstlendiği büyük sorumluluğa işaret etmişlerdir” ifadelerini kullandı.  
 
BASIN DAHA ÖZGÜR OLMALIDIR 
Halk için özgürce yayın yapan basının bulunduğu toplumların,  sağlıklı bir şekilde kalkınabileceğini belirten Koçak, “ Daha özgür ve daha işlevsel bir basınımızın olması umuduyla, bütün basın çalışanlarımızın 24 Temmuz Basın Bayramını kutluyorum. Görevlerini yaparken yaşamlarını yitiren basın emekçilerini saygı ile anıyorum" diye konuştu.  
 
DEMOKRASİ BASIN SAYESİNDE GÜÇLENMEKTEDİR  
Toplumsal değerlere saygılı, kişisel hak ve özgürlükleri temel görev sayarak halkımızın doğru ve tarafsız haber alma ihtiyacını karşılayan basın kuruluşları, aynı zamanda demokrasimizin güçlenmesine de katkı sağladığını kaydeden Koçak, “ Yaşanan olaylardan ve gelişmelerden haberdar olmamızı sağlayan basınımızın, toplumun bilgilendirilmesi ve aydınlatılması gibi önemli bir görevi yerine getiren basın mensuplarının  “ Basın Bayramını”  kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” açıklamalarında bulundu. 
 
Haber / Ahmet KARDEŞ