Basın idareci ile vatandaş arasında köprüdür

Tekirdağ Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, basında sansürün kaldırılmasını kutladığını belirterek, 'Basın bir kamu görevi olarak, idarecilerin yaptıklarını halka, halkın da tepkilerini, isteklerin

GÜNDEM 25.07.2013 10:09:00 0
 Basın idareci ile vatandaş arasında köprüdür
BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ EN ÖNEMLİ ÖZGÜRLÜKTÜR
24 Temmuz 1908'de, meşrutiyetin ilanıyla, Türk basınından ilk kez sansürün kaldırılmasını kutlayan Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, "Farklı görüşlerin seslendirilebildiği ve tartışılabildiği gelişmiş demokrasilerdeki en önemli özgürlüklerden biri, ifade hürriyeti ve basın özgürlüğüdür. Bu açıdan sansürün kaldırılması ve ifade hürriyetinin sağlanması, basın tarihimizin hiç kuşkusuz en önemli dönüm noktalarından birini teşkil etmiştir" diye konuştu. Basının idareci ile vatandaş arasında köprü olduğunu kaydeden Yılmaz, "Kamuya hizmet anlamında basın; bir kamu görevi olarak, idarecilerin yaptıklarını halka, halkın da tepkilerini, isteklerini idarecilere iletmesi bakımdan bir köprü vazifesini yerine getirmektedir” ifadelerini kullandı.
 
BASIN ŞEHİTLERİNİ RAHMETLE ANDI
Tekirdağ’daki basın hayatının köklü bir geçmişe sahip olduğunu kaydeden Yılmaz, “İlimizin gelişmesi, ilerlemesi ve kalkınmasına yönelik katkılarını sürdürecektir" dedi. Görevlerini yaparken hayatını kaybeden basın çalışanlarını rahmetle andığını ifade eden Yılmaz, "Bu anlamda değerli basın mensuplarımızla işbirliği içinde, haber alma, haberi hızlı ve tarafsız bir şekilde yayma ve milletin sesi olma noktasındaki görevlerini yerine getirmelerindeki çaba ve gayretlerine her türlü desteği vermeye hazırız. Her türlü zor şartlar altında gelişen olayların kamuoyuna duyurulması, halkın bilgilendirilmesi ve aydınlatılması görevini yerine getiren tüm basın mensuplarını canı gönülden kutluyorum. Bu duygularla, 24 Temmuz basında sansürün kaldırılışının 105. yıldönümünü ve basın bayramını kutluyor, görevlerini yaparken hayatını kaybeden basın çalışanlarını rahmetle anıyor, basın camiamızın tüm mensuplarına sevgi ve saygılarımı sunuyorum" açıklamalarında bulundu.
 
Haber Merkezi