Duruer’den şehit ve gazi yakınları için iftar

Edirne Valisi Hasan Duruer, bir restoranda düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin üzerinde bulunduğu toprakları tarih boyunca muhafaza etmenin hiçbir zaman kolay olmadığını söyledi.

GÜNDEM 23.07.2013 22:22:00 0
 Duruer’den şehit ve gazi yakınları için iftar
EDİRNE’MİZ MÜBAREK BİR ŞEHİRDİR
Edirne Valisi Duruer, "Bu topraklarda 1361'den beri çok sayıda şehit kanı dökülmüş, göçlerle milyonlarca, Balkan Savaşlarında da yüz binlerce vatandaşımız bu topraklarda şehit olmuştur" dedi. Türk topraklarının daima şehit kanları ile sulandığını belirten Duruer, "Özellikle Edirne’miz 26 şehitliğin bulunduğu mübarek ve mukaddes bir şehirdir. Bu topraklarda 1361'den beri çok sayıda şehit kanı dökülmüş, göçlerle milyonlarca, Balkan Savaşlarında da yüz binlerce vatandaşımız bu topraklarda şehit olmuştur" dedi.
 
ÜLKEMİZ BİR ATEŞ ÇEMBERİ İÇERİSİNDE
Türkiye'nin birlik ve beraberliğini şehit ve gazilere borçlu olduğunu ifade eden Duruer, "Bu toprakları korumak ancak sizin evlatlarınızın şahadetiyle mümkün olabilmiştir.  Şehitlerimizi şükranla anıyor, gazilerimize sağlık, sıhhat ve huzur diliyoruz. Ülkemizin bir ateş çemberi içerisinde olduğunu hepimiz biliyoruz. İnşallah bu ateş çemberinden memleketimiz sağlık ve huzur içerisinde kurtulur" diye konuştu.
 
KATILIM YOĞUN OLDU
Yemeğe Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Milletvekili Recep Gürkan, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Nihan Akdere, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Edirne Şube Başkanı Ahmet Çınar, Edirne Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Nermin Vardar, kamu ve Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, şehit ve gazi yakınları katıldı.
 
 
Haber / Ahmet KILAVUZ