Engellilere ‘Kent Kart’ jesti

Edirne Belediyesi, Edirne Bedensel Engellileri ve Ailelerini Koruma Yardımlaşma Derneği (EBED) ve ETUS sistemine dâhil Serhat Birlik Kooperatifi ile ortak çalışma sonucunda engelli bireylerin şehir içi ulaşımdan yüzde 5

GÜNDEM 23.07.2013 22:16:00 0
 Engellilere ‘Kent Kart’ jesti
Edirne Belediyesi Meclis Kararı ile en az yüzde 40 engelli raporu bulunan engelli bireyler ile raporunda ağır engelli ibaresi bulunan engelli refakatçilerine şehir içi ulaşımdan yüzde 50 indirimli faydalanma hakkı tanıdı.
 
2,5 TL BAĞIŞ SANDIĞINA
EBED Yönetimi ETUS sistemine dâhil Serhat Birlik Kooperatifi Yönetimi ile yaptığı görüşmede, "Engelli bireylerce Kooperatif merkezinin bulunduğu yerin basamaklarının çıkılmasının zor olacağı" gerekçesi ile "Kent Kartların" hazırlık ve basımının kooperatifinin görevlendirdiği kişiler tarafından dernek lokalinde yapılmasına karar verildi. Serhat Birlik Kooperatifi görevlileri, EBED lokalinde hazırladıkları kartlar karşılığında 7,5 TL kart bedeli alırken, dernek yönetim kurulu aldığı karar gereğince 2,5 TL bağış sandığına bağışta bulunulmasını talep ediyor.
 
ULAŞABİLDİĞİMİZ BÜTÜN ENGELLİ BİREYLERİ BİLGİLENDİRİYORUZ
Edirne Bedensel Engellileri ve Ailelerini Koruma Yardımlaşma Derneği (EBED) Yönetim Kurulu Başkanı Dilek Kaynak, "Serhat Birlik Kooperatifi görevlileri Engelli bireyler ve refakatçilerinin kullanımı için verilen kent kartları lokalimizde hazırlıyorlar. Bizlerde ulaşabildiğimiz bütün engelli bireyleri veya refakatçilerini telefon ile arayarak konu hakkında bilgilendiriyoruz. Başvuru sırasında gerekli belgelerin fotokopilerini çekiyoruz. Kendilerinden bağış sandığımıza yönetim kurulumuzun aldığı karar gereğince 2,5 TL yardımda bulunulmasını istiyoruz. Daha sonra toplanan paralara toplu olarak bağış makbuzu keserek derneğe girdisini sağlıyoruz. Ekonomik durumu iyi olmayan, ücret verme imkânı bulunmayan engelli bireylerin de engelli kent kartı edinmelerini sağlıyoruz. Bu şekilde engelli bireyler arasında da birlik ve yardımlaşma da sağlanmış oluyor." şeklinde konuştu.
 
UYGULAMADAN ÇOK MEMNUNUZ
EBED lokalinden Engelli Kent Kartını alan engelli bireyler ve refakatçileri yapılan uygulamadan çok memnun kaldıklarını, ekonomik imkânı olmayan arkadaşlarının da engelli kent kartı almalarına yardımcı olmaktan mutluluk duyduklarını belirttiler. Maddi imkanı olanların 2,5 TL’den fazla bağış yapmaları dikkatlerden kaçmadı.
 
Haber / Gökhan TEKER