İlçemizin yönetimine bayan eli değecek

Büyükşehir Yasası kapsamında Tekirdağ’ın büyükşehir olması ile birlikte büyük bir şans elde ederek ilçe statüsüne kavuşan Kapaklı, kaymakam atamalarında da önemli bir şans elde etti. M?

GÜNDEM 21.07.2013 23:55:00 0
 İlçemizin yönetimine bayan eli değecek
Mülki İdare Amirleri Atama, Değerlendirme ve Yer Değiştirme Yönetmeliği ve diğer mevzuat hükümleri uyarınca İçişleri Bakanlığı tarafından her yıl hazırlanarak çıkartılan rutin atama kararnamesi Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanarak Resmi Gazetenin önceki gükü sayısında yayınlandı.
ÇERKEZKÖY KAYMAKAMI DA DEĞİŞTİ
Atamalar kapsamında Kapaklı Kaymakamlığı’na Abana Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu atanırken, 2009 yılından bu yana Çerkezköy Kaymakamı olarak görev yapan Ayhan Bayhan da Mersin Vali Yardımcılığı görevine atandı. Ayhan Bayhan’dan boşalan Çerkezköy Kaymakamlığı’na ise Sinop Gerze Kaymakamı Metin Kubilay atandı.
 
 
65 KAYMAKAM ADAYI KAYMAKAMLIĞA ATANDI
Söz konusu Müşterek Kararname ile bulundukları yerlerde görev sürelerini tamamlayan ya da hizmet ve mazeretleri gereğince kararname kapsamına alınan 568 Mülki İdare Amirinin görev yerleri, liyakat ve kıdemleri dikkate alınarak değiştirilmiş olup bunlardan 65 Kaymakam Adayı eğitimlerini tamamlayarak Kaymakamlık görevine atandı. Buna göre; Bakanlık Merkezinde görevli 24 Mülki İdare Amirinin görev yerleri değiştirilirken, 14 Kaymakam ve 8 Vali Yardımcısı Bakanlık Merkezinde değişik görevlere getirildi.  Merkezde görev yapan  2 Mülki İdare Amiri Kaymakamlığa, 4 Mülki İdare Amiri Vali Yardımcılığına, 83 Vali Yardımcısı naklen yer değiştirirken, 43 Vali Yardımcısı Kaymakamlığa, 1  Vali Yardımcısı İl Hukuk İşleri Müdürlüğüne,   263 Kaymakam naklen yer değiştirirken, 62 Kaymakam Vali Yardımcılığına, 6 Kaymakam İl Hukuk İşleri Müdürlüğüne, 2 İl Hukuk İşleri Müdürü naklen yer değiştirirken, başka göreve atanmak üzere 4 Mülki İdare Amiri görevlerinden alınırken, Kamu İhale Kurumunda Başkanlık Müşaviri olarak görev yapmakta olan 2 eski Mülki İdare Amiri Hukuk Müşavirliğine atandı.
 
ASLI AYNAOĞLU KUZULU KİMDİR?
20/10/1977 Balıkesir doğumludur. İlk ve orta öğrenimini Bitlis - Tatvan ilçesinde, Orta öğrenimini İzmir İnönü Lisesinde tamamladı.1998 yılında Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu. Yüksek Lisansını Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde tamamladı. 2003 yılında Kaymakamlık mesleğine başlayarak teftiş stajını Isparta ve Sinop İllerinde tamamladı. Ankara Ayaş ilçesinde Kaymakam refikliği stajını yaptı. Yabancı dil öğrenmek ve mesleği ile ilgili stajda bulunmak üzere Almanya' nın Schwabisch Hall şehrinde bulundu. Kaymakamlık kursunu başarıyla tamamladıktan sonra Afyon İli İhsaniye İlçesi, Malatya İli Arguvan İlçesi Kaymakamlığında bulundu, 30 Temmuz 2010 tarih ve 2010/504 sayılı Müşterek Kararname ile Kastamonu’nun Abana ilçesine atanarak 12/08/2010 tarihinde görevine başladı. Aslı Aynaoğlu Kuzucu, 20 Temmuz’da yeni ilçe statüsüne kavuşan Kapaklı’ya kaymakam olarak atandı.
 
METİN KUBİLAY KİMDİR?
1968 Yılında Elazığ'da doğdu. İlk ve Orta Öğrenimini Elazığ'da tamamlayarak 1986 yılında girdiği Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetiminden 1990 yılında mezun oldu. Mersin Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalında Yüksek Lisans yaptı. Mülki İdare Amirliği mesleğine ilk olarak 1992' de Aydın Kaymakam Adayı göreviyle başladı. 1993' de 8 ay süre ile İngiltere' de İngilizce eğitimi almak üzere bulundu. Sırasıyla Aydın - Germencik, Sivas - Divriği ve Konya Yunak Kaymakam Vekilliği görevlerinde bulundu. 1995' te Kaymakamlık Kursunu başarı ile tamamlayarak atandığı İçel - Çamlıyayla Kaymakamlığı görevi 1998' e kadar devam etti. Daha sonra sırasıyla; 1998 - 2000 yılları arasında Kahramanmaraş - Ekinözü, 2000 - 2003 yılları arasında Gümüşhane - Kelkit, 2003 - 2008 yılları arasında da Yalova - Armutlu Kaymakamı olarak görev yaptı. 3 Eylül 2008' Gerze Kaymakamlığı görevine başlayan Kubilay’a,  görev yaptığı yerlerdeki başarılı çalışmaları nedeniyle Valiliklerce 6 defa Takdirname ve Başarı Belgeleri verildi, 3 defa da Türk İdareciler Derneğine Yılın İdarecisi olarak aday gösterildi. İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünce 6 yıllık sicil ortalamalarının 90’ın üzerinde olması nedeniyle 2 defa (1998 ve 2004 yılları) ödüllendirildi. Yalova İli Armutlu İlçesinde Belediye Meclisinin oybirliğiyle almış olduğu 09.11.2007 tarih ve 2007/M-54 sayılı karar ile Fahri Hemşerilik beratı verildi. Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti tarafından “2012 Yılı İz Bırakanlar”  ödülünü aldı. Evli ve 1 çocuk babası olup iyi düzeyde ingilizce biliyor. Metin Kubilay, 20 Temmuz’da Çerkezköy Kaymakamlığı’na atandı.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ