ÇESİAD’ın iftarına yoğun katılım

Çerkezköy Ergene Havzası Sanayici ve İş Hayatı Derneği (ÇESİAD) tarafından bu yıl 3.’sü düzenlenen iftar yemeği önceki akşam Turkuaz Restaurant’ta düzenlenen kalabalık bir davetli topluluğ

GÜNDEM 20.07.2013 01:45:00 0
 ÇESİAD’ın iftarına yoğun katılım
TÜRKİYE’Yİ ÇOK SEVDİM
Bahçeşehir Üniversitesi’nde okuyan Nijerya’lı öğrenciler Mustafa Zerma, Hasan Adem, Mustafa Balogs, Muhammed Alhaji ve Ahmet Ebubekir’in de katıldığı iftar yemeğinde Hasan Adem kısa bir konuşma yaparak duygularını dile getirdi. Adem, Türkiye’yi çok sevdiğini belirterek “Bizler Nijerya’dan Türkiye’ye gelip üniversite okuyan gençleriz. Kültürümüz, geleneklerimiz, adetlerimiz, konuşmamız farklı da olsa birlik ve beraberliğimizi bozmuyoruz. Bugün burada bulunduğumuz için çok mutluyum” dedi.
 
İŞ DÜNYASINI İYİ ANALİZ ETMEK GEREKİYOR
Bahçeşehir Üniversitesi Bilgisayar ve Matematik 2.sınıf öğrencisi Mustafa Zerna’in Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam eden programda Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu’nun (TUSKON) tanıtım filminin yer aldığı slayt gösterisi de sunuldu. Çerkezköy Ergene Havzası Sanayici ve İş Hayatı Derneği Başkanı Hakan Asbaş, iftar programında yaptığı konuşmada “ÇESİAD uzun çalışmaların ve gayretlerin ürünü olan bir sivil toplum kuruluşudur. Globalleşen dünyada artık iş yapmak eskisi gibi kolay değil;  hem zamana ayak uydurmak, hem de iş dünyasını iyi analiz etmek gerekiyor. Bunu yapabilmek için, güçlü sermayeye, güvenilir ve geniş bir iletişim ağına ve eğitimli personele ihtiyaç var. Firmaların bu olanakların hepsine birden sahip olması mümkün değil” dedi.
 
YENİ ÜYELERE SERTİFİKALARI VERİLDİ
Çerkezköy Ergene Havzası Sanayici ve İş Hayatı Derneği Başkanı Hakan Asbaş’ın konuşmasının ardından ÇESİAD’a katılan 50 üyeye Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi, CHP Tekirdağ Milletvekili Dr.Candan Yüceer, Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, Saray Kaymakamı Hüseyin Öner ve Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem tarafından sertifikaları verildi.
 
SANAYİLEŞME HIZLA BÜYÜYOR                                                                                                                 
Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Dr.Candan Yüceer Çerkezköy’de bulunan sanayileşmenin hızla büyüdüğünü belirterek “Artan nüfusumuz ile birlikte sanayimiz de hızla gelişiyor. Ben bundan dolayı duyduğum gururu ifade etmek istiyorum. Bir ay oruç tutarak, 11 ay boyunca oruç tutmak üzere oruç tutuyoruz. Ramazan ayında oruç tutmak bir birlikteliktir. Ramazanlarda iftar sofraları birlikteliği, birbirimizi anlamaya, paylaşmaya, dinlemeye ve birlik beraberliğe vesile oluyor. Bu gece bu yemekte bulunmaktan duyduğum memnuniyeti dile getirmek istiyorum” dedi.
 
SPONSORLARA PLAKET VERİLDİ
Mübarek aya kavuşmanın hazzını yaşadıklarını ifade eden Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi “Ramazan-ı Şerif birlik ve beraberliğin, bereketli sofranın paylaşılması demektir. Ramazan ayının ülkemize, dünyaya, İslam alemine birlik, beraberlik ve huzur getirmesini diliyorum” dedi. Konuşmaların ardından programa sponsor olan İrfan Ak, Ömer Karadeniz, Umut Danış, Hasan Acar ve Behamo Çerkezköy şubesine protokol üyeleri tarafından plaketleri takdim edildi.
 
KATILIM YOĞUN OLDU
ÇESİAD tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen iftar programına Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi, CHP Tekirdağ Milletvekili Dr.Candan Yüceer, Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, Tekirdağ İl Müftüsü Mahmut Gürlen,  Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, Saray Kaymakamı Hüseyin Öner, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Çerkezköy Emniyet Müdürü Murat Kocabıçak, Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce, Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ ve yönetim kurulu üyeleri,  CHP İlçe Başkanı Saim Özkan ve yönetim kurulu üyeleri, Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayları Ensar Sivri ve Aktaş Güler,  İl Genel Meclis Üyeleri Abdurrahman Çiçek, Hasan Karaca, Ercan Çorbacı, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Sait Yazı, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Mehmet Özdoğan, Çerkezköy Güreşler Ağası Mesut İşlek, Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, Çerkezköy PTT Müdürü Ali Arslan, Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Şükrü Dumanlar, Çerkezköy Emlakçılar Derneği Başkanı Serkan Karagöz, Çetin Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, Çetin Özhan, Murat Koçak, Optimed Hastanesi Başhekimi Opr.Dr.Ayhan Arslan, Fem Dershaneleri Müdürü Ahmet Avcı, Pera Pastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Aktürk, Bross Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Asım Yavuzarslan, Kardeşler Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kozuva,  Hema Endüstri Genel Müdürü Tunç Doğan, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, fabrika temsilcileri, muhtarlar, esnaf, ÇESİAD üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ