“Zor bir göreve talip oldum”

Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adaylığı için ilçe başkanlığı görevinden istifa eden Metin Dönmez’in yerine CHP Çerkezköy İlçe Başkanlığı’na seçilen Saim Özkan, dün saat

GÜNDEM 18.07.2013 23:59:00 0
 “Zor bir göreve talip oldum”
LAYIK OLMAYA ÇALIŞACAĞIM
Cumhuriyet Halk Partisi İlçe yönetiminin 17 Temmuz Çarşamba günü yeni ilçe başkanını belirlemek için toplandığını ve bu görevi kendisine verdiğini söyleyen Özkan “Tüm arkadaşlarımın görevin bana verilmesi konusunda tam bir mutabakat içinde olmaları beni mutlu etti” dedi. Özkan, partide verilen görevi layıkı ile yerine getireceğini söyleyerek “Ben de bu görevin gereğini yerine getirerek yönetim kurulundaki arkadaşlarıma, partililere ve tüm vatandaşlarıma layık olmaya çalışacağım. Uzun yıllardan bu yana partimizin her kademesinde görev yapmanın onurunu yaşıyorum. Cumhuriyet Halk Partisi’nde başlayan siyasi hayatım bugüne kadar kesintisiz olarak devam etti. Önce bir üye, sonra bir delege, devamında yönetim kademelerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nin içerisinde Cumhuriyet Halk Partili olmaktan onur ve gurur duydum. Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimlerine sonuna kadar sahip çıktım” dedi.
 
ÇITAYI DAHA YUKARI TAŞIYACAĞIZ
Zor bir göreve talip olduğunu belirten Özkan “Cumhuriyet Halk Partisi gibi bir partide bu sorumluluğu almak benim için kolay olmadı. Ancak bu konuda en güvendiğim kişiler yine yönetim kurulundaki arkadaşlarım olacaktır. Çünkü bizde önemli olan kişiler değil ekip çalışmasıdır. İşimin hiç de kolay olmadığının farkındayım. Çerkezköy’de Cumhuriyet Halk Partisi’nde yükselen çıtamızı yönetim kurulundaki arkadaşlarımla ve değerli partililerimizle birlikte daha da yukarıya taşıyacağımıza olan inancım tamdır. Bu sebeple bu zor göreve talip oldum” diye konuştu.
 
ATATÜRK’ÜN MİRASINA SAHİP ÇIKMAKTIR
“Bu partiye hizmet etmek bağımsız bir Türkiye’ye, Cumhuriyet’e, Mustafa Kemal Atatürk’ün mirasına sahip çıkmaktır” diyen özkan, bu partiye hizmet etmenin, hiçbir çocuğun yatağa aç girmeyeceği, mutlu, üreten bir Türkiye demek olduğunu ifade ederek “Ülkemizin içinde bulunduğu duruma baktığımızda tek umut bizleriz. Ülkemizin geldiği bu karanlık günleri aydınlığa çıkarmak için birlikte mücadele etmekten başka şansımız yoktur. Gün artık eskiden olup bitenlere takılma günü değildir. Gün aramızda ki kırgınlıkları dargınlıkları bir kenara itme günüdür” diye konuştu.
 
HERKESE İHTİYACI VAR
Cumhuriyet Halk Partisi’nin genelde ve yerel yönetimlerde iktidar olabilmesi için herkese ihtiyacı olduğunu söyleyen İlçe Başkanı Saim Özkan “Birlik ve beraberliğimiz sağlam olmalıdır. Bu hizmet yarışında daima ben duygusuyla değil biz düşüncesiyle koşmalıyız. Görev yapacağımız süre içerisinde milletvekilleri, belediye başkanları, aynı zamanda il yönetimi, gençlik kolları, kadın kolları  ile yapılacak uyumlu çalışmalar Çerkezköy CHP İlçe yönetimi olarak bizleri çok daha ileriye taşıyacaktır” ifadelerini kullandı.
 
“BUNUN MÜCADELESİNİ HEP BİRLİKTE VERECEĞİZ”
Saim Özkan, siyasetin kavga değil hizmet yarışı olduğunu vurgulayarak “Siyaset farklı fikirlerin yarıştırılmasıdır. Amaç bu memlekete hizmet etmekse görevimiz çalışmaktır. CHP olarak parti içi demokrasiyi özümsemiş insanlarız. Bu bir hizmet yarışıdır. Asıl olan partiye ve Türkiye’ye hizmettir. Genel Başkanımızın başlattığı değişim ve dönüşüm hareketleriyle iktidara yürüyüş yolunda birlik ve beraberliğimizi bozmadan, hiç kimseyi dışlamadan, ötekileştirmeden CHP’yi başarılı kılmanın mücadelesini hep birlikte vereceğiz” dedi.
 
MECLİS ÜYELİĞİNE ADAYLIĞINI AÇIKLADI
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Rağbet Erol da Cumhuriyet Halk Partisi’nden Çerkezköy Belediye Meclis Üyeliği için aday adaylığını açıkladı. Cumhuriyet Halk Partililere düşen en büyük görevin partiye hizmet olduğunu ifade eden Erol “Partililerimiz ile birlikte Cumhuriyet Halk Partisi’ni Çerkezköy’de birinci parti yapmak için hep beraber çalışacağız. Bu bağlamda bugün ben de Belediye Meclis üyeliği için aday adaylık başvurumu yaptım” dedi. Dün düzenlenen toplantıya Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Saim Özkan, İl Genel Meclis Üyesi Zeki Gürcün, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Tansu Altınel, İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, CHP Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayları Ensar Sivri ve Aktaş Güler ile partililer katıldı.
 
Haber / Asim YAVUZ