Edirnespor transferde hız kesmiyor

Edirnespor Basketbol Takımı kadrosunu yeni transferlerle güçlendirmeye devam ediyor. Şimdi de geçtiğimiz sezon TKBL’de mücadele eden Samsun Basketbol kulübü'nden Doğa Comba ile anlaşarak genç oyuncuyu yeni sezon

GÜNDEM 18.07.2013 22:57:00 0
 Edirnespor transferde hız kesmiyor
01.01.1994 tarihinde Amasya’da doğan Doğa Comba Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümü’nde öğrenim görüyor.1.82 boyunda, 35 kez Yıldız ve Genç Milli, power forvet pozisyonunda oynuyor.Basketbola Samsun DSİ, Namık Kemal Lisesi, Gazi ve Samsun Basketbol altyapısında başladı; daha sonra TKBL’de Samsun Basketbol Kulübü’nde forma giyerken; aynı zamanda çifte lisans ile TKB2L takımlarından Tekkeköy Belediye takımında da yer aldı.
 
BİRİNCİ LİGDE OYNADI
Geçtiğimiz sezon TKBL’de forma giydiği Samsun Basketbol Kulübü’nde normal sezonda 15 maçta, 21.10 dakika ortalamada, 6.2 sayı, 4.6 ribaund, 1.4 asist ortalamasıyla yer aldı.
Ayrıca TKB2L’de mücadele eden Tekkeköy Belediye takımında çifte lisans ile yer aldığı 2 karşılaşmada, 34.38 dakika ortalamada, 19.5 sayı, 8.5 ribaund, 3.5 asist ve 4 top çalma istatistikleri ile oynadı.Doğa Comba’nın kariyerinde ilginç bir olayda bulunuyor; Mart 2011 tarihinde oynanan  Samsun Genç Kızlar İl Birinciliği müsabakasında, Samsun Basketbol Kulübü, 55 Basket Takımı’nı 77-60 yenerken, Samsun’un 77 sayısı da Doğa Comba’dan gelmişti.
 
“GELECEK VAAT EDİYOR”
Transferle ilgili kısa bir açıklama yapan Edirnespor Basketbol Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Celal Coşkun“Takımımız geçtiğimiz sezon aldığı başarılı sonuçlar ve play-off gruplarına yükselme başarısı ile şehrimizdeki basketbol sevgisini daha üst seviyelere yükseltmiş ve ayrı bir heyecan katmıştı. Basketbolun çok sevildiği şehrimizde bu heyecanın devam etmesi ve daha da büyümesi için biz de kadın basketboluna daha fazla yatırım yaparak katkı vermek istiyoruz. Bu amaçla bu sezon ki kadromuzu da en azından yine final gruplarına yükselme hedefiyle oluşturmaya çalışıyoruz. Genç oyuncu Doğa Comba ‘yı da kadromuza katarak bu hedefte bir adım daha atmış olduk. Doğa gelecek vaad eden başarılı bir oyuncu. Edirnespor forması altında başarı grafiğini daha da yükselticektir. Kendisine hoş geldin diyor, başarılı bir sezon geçirmesini temenni ediyorum” dedi.
 
HABER MERKEZİ