“Ramazan bedava fuarıdır”

Her yıl vatandaşlar için Ramazan etkilikleri düzenleyen Çerkezköy Belediyesi, etkinliklerini bu yıl da sürdürüyor. Önceki gün Anfi Tiyatro’da düzenlenen etkilikte İlahiyatçı Yazar Vehbi Vakkasoğlu ?

GÜNDEM 15.07.2013 13:32:00 0
 “Ramazan bedava fuarıdır”
MEDENİYET GÜZELLİKLERİ ŞAHA KALKTI
Saat 22.30’da başlayan etkinlikte ilk olarak Çerkezköy ilahi grubu tarafından ilahi konseri verildi. Konserin ardından konferans veren İlahiyatçı Yazar Vehbi Vakkasoğlu, Ramazan’ın medeniyetin güzelliklerinin şaha kalktığı bir zaman dilimi olduğunu vurgulayarak “Peygamber efendimiz ‘oruçluyken biri size sataşırsa ben oruçluyum deyin’ buyuruyor. Oruç bizi melekleştiriyor. Biz yemeyerek içmeyerek meleklere benziyoruz, melekleşiyoruz. Ama kalbimiz Ramazan'dan önceki gibi duruyorsa gönlümüze Ramazan gelmemiş demektir. Ramazan gönlümüze gelmeli ve gönlümüze işlemeli” diye konuştu. 
 
GÖNÜL GÜZELLİĞİ YÜZE YANSIMALI
Vakkasoğlu, gönül güzelliğinin yüze yansıması gerektiğini vurguladı. Ramazan ayının aynı zamanda bir eğitim ayı olduğuna değinen Vakkasoğlu “Ramazanda sonsuz ve sınırsız rahmet yağıyor. Ama bu rahmet gönlümüze de gelmeli. Allah’tan af diliyorsunuz. Affet ki affedilesin, affet ki affı öğrenesin” dedi. 
 
RAMAZAN GÜZELLİKLERLE DONATILDI
Ramazan’ın takdir ve tebrik edilecek güzelliklerle donatıldığını ifade eden İlahiyatçı Yazar Vehbi Vakkasoğlu, Ramazan’ın ucuzluk fuarı hatta bedava fuarı olduğunu ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü: “Rabbim ‘rahmet isteyen yok mu, gelin vereyim’ diyor. Ramazanın ilk 10 günü rahmet, ikinci 10 günü mağfiret ve son 10 günü cehennemden kurtuluştur”  
 
ÖNYARGI DAMGASINI YIKALIM
Vakkasoğlu Ramazan’da rahmetin, günahkarları şu ana kadar kulluğunu hatırlamayanları aradığını ifade ederek “Ramazan ayı hürmetine önyargı damgalarını yıkıp atalım. Peygamberimiz ‘üzerinden bir Ramazan geçen Müslüman kendisine cennet kapısını açamadıysa yazıklar olsun ona’ buyuruyor. Ramazan bize insanlığı hatırlatıyor” dedi. 
 
3M ÇOK ÖNEMLİ
Vererek alma kültürünün önemine de dikkat çeken Yazar Vakkasoğlu “Vererek alma kültürü Ramazan’da tavan yapıyor. Sevgili peygamberimiz ‘Zekat İslam’ın köprüsüdür’ buyuruyor. Zekat fakir ile zengin arasında köprü kuruyor. Çocuklarımıza küçük yaşta verme kültürünü öğretmeliyiz. Çocuklarınız oruç tutmak istiyorlarsa izin verin tutabildikleri yere kadar tutsunlar” dedi. Müslüman’ın kusur arayan kişi olmadığını ifade eden Vehbi Vakkasoğlu “Kusur arayacaksak kendi kusurlarımızı arayalım” dedi. Çerkezköylülere 3M tavsiyesinde de bulunan Vakkasoğlu “Bunlardan ilki şeytanla ve nefsimizle mücadeledir. Diğeri kendimiz sürekli kontrol altında tutma ve sonuncusu da muhasebedir” diye konuştu. 
 
PLAKET TAKDİM ETTİ
Konferansa Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Behçet Güven, Çerkezköy Müftüsü Mahmut Emin, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Dr Gökhan İnce, Ak Parti Tekirdağ İl Yönetim Kurulu Üyesi Sait Yazı, Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ MHP Kapaklı İlçe Başkanı Hayri Varol ve vatandaşlar katıldı. Konferansın sonunda Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem tarafından İlahiyatçı Yazar Vehbi Vakkasoğlu’na plaket takdim edildi.
 
Haber / Asim YAVUZ